Railbirdrapport - Kända ansikten återvänder till high stakes borden

Railbirdrapport - Kända ansikten återvänder till high stakes borden 0001

Denna vecka såg high stakes borden hos Full Tilt Poker några kända profiler återvända. David Benyamine har onekligen tampats med sina demoner och problem med plånboken, spelandes vid de högsta nivåerna. Denna vecka återvände han dock, kanske i ett försök till en comeback. Med ett kortare avbrott efter förra månadens vinst på $1 miljon, var_FullFlush1_ tillbaka i jakten på de stora pengarna. Han kryddade även upp tillvaron för de railbirds som följde spelet, genom att konstant snacka skit om sina motståndare.

Benyamine tillbaka vid borden

"MR B 2 U SON" är som många vet David Benyamines användarnick, ett nick han fått av sin fästmö, Erica Schoenberg. Benyamine skapade rubriker och uppståndelse bland railbirds och media, efter att ha förlorat miljontals dollar vid high stakes borden. Nu var han tillbaka och kunde ses spela några omgångar vid $200-$400 no-limit hold'em och pot-limit Omaha och först under gårdagen, kliva in på $500-$1000 borden, där han loggade en vinst på $77 000. Under ett tillfälle bönföll nästan fransmannen Hansen att sätta sig ner vid Omaha bordet, detta efter att ha spelat riktigt bra poker. Hansen avböjde dock inbjudan.

Spelandes vid "Patriks Paradise" bord, ett femmannabord, vann Benyamine sin största pott under denna session. Dwan öppnade med att höja upp till $2400 och Benyamine svarade med att göra en re-raise upp till $3800 från knappen, något som Dwan synade. Floppen kom {7-Hearts}{5-Diamonds}{2-Spades} och Dwan som satt i cutoff checkade. David betade nu ut $9000 bara för att se Dwan kontra upp till $36 100. Detta stoppade inte David som svarade med att höja upp till $117 400, vilket tvingade Dwan till att ställa all-in för att syna, något han gjorde med sina sista $43 000. Han visade upp {a-Diamonds}{k-Spades}{k-Diamonds}{10-Hearts} för ett överpar. Benyamine satt i sin tur med en typiskt Dwan hand, {8-Clubs}{6-Clubs}{5-Hearts}{2-Hearts} där han floppat tvåpar. Med {2-Clubs} på turn var kåken ett faktum och Benyamine kammade hem potten på $168 000.

Hansen vinner $1 miljon under 24 timmar

Det svänger snabbt på dessa nivåer och under den senaste tiden är det Hansen som verkligen haft vind i seglet och turen på sin sida. Under en 24-timmars period lyckades dansken logga över 1 miljon dollar i vinst. Även om många inom cashspel community ser Hansen som en fisk och ett enkelt mål går Gus i rak motsatt riktning och motbevisar dessa åsikter. Hitintills under 2009 har Hansen vunnit närmare $4 miljoner, vilket i sin tur lett till att Full Tilt till och med skapat ett nytt PLO $500/$1000 bord åt honom, under namnet "Gus Suckout".

Under fredagskvällen tog sig Gus an alla som var redo att spela. Från Dwan till Benyamine och även Sahamies. Den största potten under denna session landade på $213 000 där Dwan stod för motståndet. Dwan öppnade med att satsa $3000, Hansen slog om upp till $5000 vilket Dwan synade. Med {7-Diamonds}{3-Clubs}{5-Clubs} på floppen tog Hansen kommandot och satsade ut $10 000 och igen synade Dwan. Efter att {9-Diamonds} kom på turn satsade Hansen nu $30 000 bara för att se Dwan ställa all-in med sina $91 478, vilket Hansen synade. Dwan som hade {a-Hearts}{9-Hearts}{7-Spades}{3-Hearts} behövde nu träffa på rivern efter att Hansen fyllt en nio hög stege på turn, sittandes med {k-Diamonds}{k-Spades}{8-Spades}{6-Spades}. En betydelselös {4-Spades} på rivern gav Hansen potten.

"durrrr" jobbar sig tillbaka

Att gräva sig ur en sjusiffrig grop kan knappast vara det lättaste men detta är precis vad Dwan har i uppgift, efter att ha fått en mardrömsstart på året med en förlust på 4 miljoner dollar fram till slutet på förra månaden. Under de senaste veckorna har han dock börjat jobba sig tillbaka och har sett förlusten krympa avsevärt. Under den gångna veckan spelade Dwan närmare 8000 händer och vann omkring 1.5 miljoner dollar och därmed minskat förlusten till "endast" 2.5 miljoner dollar. Den största sammanlagda vinsten landade på $427 000 där den största potten landade på $154 000:

Dwan öppnade med att höja upp till $3000 från knappen, Hansen kontrade till $9000 och Dwan synade. Hansen satsade $12 000 efter att {a-Spades}{j-Diamonds}{6-Diamonds} fallit på floppen. Dwan valde här att bara syna och när {5-Hearts} kom på turn valde Hansen att checka. Detta resulterade i en $42 000 satsning från Dwan vilket fick Hansen att ställa all-in med sina $56 000, vilket Dwan självfallet synade. Hansen såg ut att vara i dålig form efter att ha vänt upp {k-Clubs}{k-Hearts}{7-Hearts}{5-Diamonds} men det visade sig att han var i ledning då Dwan ställt in med bottenpar samt färg och stegedrag, sittandes med {q-Diamonds}{5-Clubs}{4-Diamonds}{2-Clubs}. Dwan fyllde dock sin färg på rivern då {10-Diamonds} kom och kunde därmed dra hem potten på $154 000.

"_FullFlush1_" tar ännu ett skott

Under förra månaden, kunde vi se "_FullFlush1_" vinna närmare 1 miljon dollar vid $500/$1000 borden. Även om det ryktades att _FullFlush1_ hade plockat ut alla vinster från Full Tilt måste han ha lämnat ett par inköp kvar på kontot eftersom han kunde ses spelandes vid dessa bord igen. Många känner igen spelaren på grund av hans konstanta skitsnack vid bordet, där han försöker i bästa möjliga mån få sina motståndare ur balans. Han spelade bland annat mo Tom "durrrr" Dwan och Di "Urindanger" Dang. Omgången slutade med en vinst på $117 000 bara för att dagen efter förlora $30 000 av dessa dagen efter.

Railbirds roas alltid av att se _FullFlush1_ spela, mycket på grund av hans konstanta skitsnack. Det är knappast förvånansvärt att han fått se sin chatt avstängd vid ett flertal tillfällen. Dwan erbjöds sig till och med att hjälpa att fixa problemet men fick bara spydiga kommentarer och skitsnack bakom ryggen:

durrrr: want me to ask ftp to do it?

__FullFlush1__: il let u know soon

__FullFlush1__: ye ask them actually

durrrr: ok i will when i land

__FullFlush1__: ok eyeballs

Senare under dagen snackades de även skit bakom ryggen på Dwan:

__FullFlush1__: tell durr again i like the money hes

been donating

Urindanger: take the durrr challenge

__FullFlush1__: juicy 500 thousand dollars

__FullFlush1__: i will

Vem ligger på plus och vem har tappat?

Veckans vinnare: Gus Hansen (+$1.57 miljoner), luckexpress10 (+$727 000), durrrr (+$427 000)

Veckans förlorare: tsarrast (-$844 000), Phil Ivey (-$826 000), Patrik Antonius (-$590 000)

Största vinnare överlag under 2009 (uppskattade siffror): Gus Hansen (+$3.42 miljoner), trex313 (+$3.09 miljoner), Patrik Antonius (+$1.95 miljoner)

Största förlorarna överlag under 2009 (uppskattade siffror): durrrr (-$2.48 miljoner), Urindanger (-$1.87 miljoner), MR B 2 U SON (-$1.05 miljoner)

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories