20-årig norrman segrade i LAPT Punta del Este

20-årig norrman segrade i LAPT Punta del Este 0001

Strax efter att den fördröjda finalen av LAPT Mexiko spelats färdigt var det dags för nästa event av PokerStars.com Latin American Poker Tour, LAPT Punta del Este i Uruguay. I detta event kom 327 spelare till start, som i sin tur resulterade i att det skrevs LAPT-historia, då för första gången någonsin passerade den totala prispotten en miljon dollar. Segrade skulle till slut en blott 20-årig norrman göra, vid namn Karl Hevroy efter att ha besegrat det sista hemmahoppet, i form av Alejandro De Arruabarrena i den avgörande heads-up matchen.

Norrmannen tog sig till finalbordet som ledare och väl där, släppte han aldrig ledningen. Först att lämna finalen blev bordet short-stack, brasilianaren Andre Ventura detta trots att han dubblat upp sig i tidigt skede. Dessvärre sprang han in i pocket damer, sittandes med pocket knektar. Damerna stod och Ventura fick nöja sig med en niondeplats.

Med sin ledning dominerade Hevroy finalbordet. Sittandes med dubbelt så mycket som närmaste motståndare var det norrmannen som styrde och ställde spelet. Samtidigt som det gick bra för norrmannen gick det åt rakt motsatt håll för den andra av totalt tre brasilianare som tagit sig till finalen. Med endast 30 000 framför sig hittade Magno Aragao till slut pocket damer och ställde in. Han fick syn av både Rowe och Hevroy som såg {10-Spades}{7-Clubs}{5-Clubs} komma på floppen. Hevroy betade här ut i hopp om att kunna generera en sidopott. Rowe var dock inte sugen på att hänga kvar utan la ner sig hand. Hevroy tog till slut hem potten efter att ha lyckats fylla en runner runner stege med {8-Hearts} på tur och {9-Hearts} på rivern, sittandes med {j-Clubs}{10-Diamonds} på handen. Aragao fick därmed nöja sig med en åttondeplats och två av de tre brasilianarna var därmed utslagna.

Den sista spelaren från Brasilien, Waldemar Cogo, lämnade finalen strax efter på en sjätteplats med panamaspelaren Bolivar Palacios, mellan sig och sina två landsmän. Femma blev kanadensaren Rowe efter att åkt på en utdragning på rivern, igen av Hevroy och igen med runner runner stege, denna gång mot kanadensarens floppade triss.

Det skulle sen dröja drygt 15 minuter innan Hevroy slog ut nästa spelare, denna gång amerikanen Ron Waisel, som ställt all-in med {j-Diamonds}{9-Hearts} på en {10-Spades}{10-Hearts}{9-Clubs} flopp. Dessvärre sprang han rakt in i norrmannens pocket knektar och amerikanen hade nu två outs i för seger eller runner runner stege för en splitt. Med {8-Clubs} på turn ökades hans förhoppningar om en eventuell splitt men med en blank river var fjärdeplatsen ett faktum. Spelet hade knappt hunnit återupptas efter att amerikanen slagits ut innan Hevroy slog till igen, denna gång genom att slå ut mexikanen Angel Guillen som ställt all-in preflop med {a-Spades}{j-Hearts} mot Hevroys {a-Hearts}{10-Hearts} och med en tia på floppen och en blank turn samt river var Gullien utslagen på tredjeplats.

Heads-up matchen, mellan hemmahoppet De Arruabarrena och norrmannen Hevroy var över efter den första spelade handen! Sittandes med sex gånger så mycket marker som sin motståndare, 3 miljoner mot strax över 500 000, slog Hevroy spiken i kistan redan i första handen, efter att ha floppat kåk med {8-Hearts}{9-Hearts} på handen och en bräda som visade {9-Clubs}{9-Diamonds}{8-Spades}. Efter floppen betade De Arruabarrena ut 70 000 vilket Hevroy synade. När {4-Hearts} kompå turn checkade Hevroy och De Arruabarrena satsade då 100 000. Hevroy svarade med att göra en check-raise all-in, vilket De Arruabarrena synade med ett hålstegedrag och dam hög hand! Efter att ha sett norrmannens kåk tackade motståndaren för sig och gratulerade norrmannen till segern.

Resultat LAPT Punta del Este 2009

1 - Karl Hevroy (Norge) - $283 500

2 - Alejandro De Arruabarrena (Uruguay) - $155 420

3 - Angel Guillen (Mexiko) - $99 120

4 - Ron Wasiel (USA) - $82 160

5 - Oliver Rowe (Kanada) - $59 960

6 - Waldemar Cogo (Brasilien) - $48 840

7 - Bolivar Palacios (Panama) - $37 740

8 - Magno Aragao (Brasilien) - $26 640

9 - Andre Ventura (Brasilien) - $21 00

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories