WSOP 2018

Liebert första WPT-seger får vänta – Steve Brecher vann WPT Bay 101

Liebert första WPT-seger får vänta – Steve Brecher vann WPT Bay 101 0001

En av världens bästa kvinnliga turneringsspelare, amerikanskan Kathy Libert tog sig till finalbordet i WPT Bay 101 Shooting Star, sitt sjätte finalbord inom WPT-touren. Än har det inte blivit någon seger och förhoppningarna var nu höga att denna efterlängtade seger äntligen skulle komma nu, vid det sjätte finalbordet. Och nära blev det, så nära man bara kan komma, utan att vinna. Hon lyckades ta sig till heads-up, där hon ställdes mot Steve Brecher. Han skulle visa sig bli för svår att mäkta med och Liebert fick ännu en gång lämna en WPT-final utan en titel. Nu gick hon långt ifrån lottlös då andraplatsen gav henne en prischeck på $550 000, vilket gör att hennes totala turneringsvinster idag uppgår till över $5 miljoner.

Till WPT Bay 101 Shooting Star tog sig 391 spelare, alla med förhoopningarna om att ta hem segern och den miljon dollar som följde förstaplatsen. Endast sex av dessa skulle överleva dessa fyra dagars spel, och ta sig till finalbordet och därmed fortfarande sitta med chansen att ta hem detta åtråvärda förstapris.

Kanske mest laddade av alla var Kathy Liebert som med fem finalbord inom WPT, bakom sig, fortfarande jagade sin första seger. En seger här skulle varit lite historisk i sig då hon skulle blivit andra kvinna, inom kort tid, att vinna en större pokerturnering, detta efter tyskan Sandra Naujoks vinst EPT Dortmund.

Inför finalen startade Liebert med fjärde största stack av de sex finalisterna. I ledning hittade vi Steve Brecher och Tony Behari, sittandes med nästan identiska stackar. Finalbordets två short-stacks blev även de två första att lämna finalen. De följdes sedan av en av de ursprungliga ledarna inför finalen, Tony Beharis, som trots ledningen till slut fick nöja sig med en fjärdeplacering och $230 000. Han följdes av Chris Moore som slutade på tredjeplats, en placering som gav honom en prischeck på $291 500.

Väl framme vid heads-up var det den andra ledaren inför finalen, Steve Brecher som stod mellan Libert och hennes första WPT-titel. Allt hon behövde göra nu var att besegrade det sista hotet, en uppgift hon inte mäktade med. Närmare en seger än så här kan man inte komma och självfallet lider vi med Kathy. Om något har hon gjort sig förtjänt av en seger. Förr eller senare kommer den men denna gång föll hon på mållinjen. Nästa gång blir det kanske äntligen hennes tur att stå överst på pallen.

Resultat WPT Bay 101 Shooting Star

1 – Steve Brecher - $1 025 000

2 – Kathy Libert - $550 000

3 – Chris Moore - $291 500

4 – Tony Beharis - $230 000

5 – Thao Le - $180 000

6 – Chau Vu - $135 000

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories