Isabelle Merciers självbiografi avslöjar allt

Isabelle Merciers självbiografi avslöjar allt 0001

Att kvinnliga pokerspelare är duktiga, skapar rubriker och kan ses på omslag av tidningar runt om i världen, är idag vardagsmat för pokerspelare. Ta Sandra Naujoks som nyligen vann EPT Dortmund, Kathy Liebert som tog sig till sitt sjätte finalbord i World Poker Tour, Vanessa Rousso som prydde omslaget av Sports illustratur och som även är Go Daddys senaste omslagsflicka eller Clonie Gowen och hennes konflikt med Full Tilt Poker.

Den som kanske skapat störst rubrik under den senaste tiden är dock den kanadensiska Team PokerStars spelaren Isabelle Mercier, som i sin nyligen publicerade sin självbiografi där hon inte hållit tillbaka i sina avslöjanden och hemligheter.

I boken "Profession: Bluffer" berättar Isabelle om sitt liv som pokerspelare, om alla de resor som detta inneburit och om hur det är att leva ett sådant liv, ständigt på resande fot. Hon berättar till och med om sina kärleksäventyr och älskare under dessa resor. Många hade kanske inte förväntat sig att hon skulle vara riktigt så frispråkig men är det något som folk gillar att läsa så är det "skvaller", kanske är det med den anledningen som gjort boken så himla populär. Här nämner hon bland annat en kortare affär med ingen mindre än Gus "the great dane" Hansen.

Isabelle Merciers självbiografi avslöjar allt 101

Isabelle är uppvuxen i Montreal, Kanada och studerade under en tid Paris, Frankrike. Av den anledningen föll det sig naturligt att publicera boken på både franska och engelska. Den franska versionen har till och med släppts i två olika upplagor, då uttryck, slang och en del meningar skiljer sig från varandra mellan den kanadensiska och "vanliga" franskan.

{banner}Boken har fått så bra genomslag att det nu rycktas om att den eventuellt ska bli film. I en intervju med Sportbladet berättade Isabelle:

– Vi har faktiskt kontakt med fem olika producenter, så det finns stort intresse.

Och prislappen blir inte låg.

– Jag tänker stort och vill ha en deal som ger mig en miljon dollar mer än jag får i Frankrike. Och jag vill gärna få det klart så snart som möjligt, säger hon.

Hon menar på att det finns en marknad för fler pokerfilmer, filmer som då har verklighetsanknytning där de som händer i filmen även han hända i verklighet. Om hon syftar på hela kärleksscener eller bad beats vid pokerbordet, de visas väl om det nu blir en film.

Intervju med Isabelle vid 2008 års WSOP PokerStars Party

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories