Huck Seed vinnare av årets NBC National Heads-Up Poker Championship

Huck Seed vinnare av årets NBC National Heads-Up Poker Championship 0001

Under tre dagar såg vi 64 spelare komma till start vid 2009 års NBC National Heads-Up Poker Championship (NHUPC) där 63 heads-up matcher spelades. Den slutgilltiga segraren skulle till slut bli Full Tilts Huck Seed efter att han besegrat Team PokerStars Vanessa Rousso in den avgörande heads-up matchen.

Huck Seed, hade den lättare vägen till finalbordet av de två finalisterna, lättare på pappret kanske men knappast enkel i sig. Han inledde spelet i Ruter-gruppen där han mötte Jonathan Little i första matchen. Efter segern ställdes han mot en aningen tuffare motstånd med Gus Hansen sittandes mitt emot. Efter vinsten mot Gus ställdes Huck mot EPT Monte Carlo vinnaren Glen Chorny som även han fick se sig besegrad av Seed.

Därmed var Huck klar för dagens kvarstfinaler som såg ut enligt följer:

Hjärterfinal

David Williams v. Sammy Farha

Ruterfinal

David Oppenheim v. Huck Seed

Klöverfinal

Vanessa Rousso v. Daniel Negreanu

Spaderfinal

Bertrand 'ElkY' Grospellier v. Phil Hellmuth

{banner}Seeds kvartsfinal över över inom 15 minuter spel, efter att han och Oppenheim fått in sina marker inför en slantsingling, Seed sittande med 8-8 mot Oppenheims A-Q. Åttorna stod och Seed var klar för semifinal där han skulle ställas mot den alltid fruktade Sammy Farha. Detta skulle bli en episk match som pågick i över två och en halv timme innan till slut Seed gick ifrån bordet som segrare och var därmed klar för finalen, där han ställdes mot Vanessa Rousso.

Rousso hade utan tvekan den tuffaste vägen att gå av de två finalisterna, efter att ha mött Doyle Brunson, Phil Ivey, 2007 års NHUPC vinnaren Paul Wasicka i grundomgångarna och därefter ställts mot Daniel Negreanu i kvartsfinalen och Bertrand "ElkY" Grospellier i semifinalen.

Huck lyckades nöta ner Vanessa i finalen, där han sakta men säkert jobbade ner hennes stack till dryga 400 000 med mörkar på 15 000/30 000. Hon och Huck limpade in i en pott för att se {8-Hearts}{3-Hearts}{k-Diamonds} på floppen. Bägge valde här att checka men med {10-Spades} på turn kom det en 30 000 satsning från Rousso. Det dröjde inte lång stund innan hon fick se Seed kontra genom att höja upp till 130 000, något som gav Rousso en funderare. Hon valde till slut att ställa in allt och Seed synade samtidigt som han visade upp {k-Spades}{7-Hearts} mot Rousso´s {j-Diamonds}{10-Clubs}. Med en obetydlig river, {5-Clubs}, var matchen över och Huck Seed var årets segrare i NHUPC, en seger som gav honom en prischeck på $500 000. För sin andraplats kunde Rousso inkassera $250 000.

Resultat 2009 års NBC National Heads-up Poker Championship

1 - $500 000 - Huck Seed

2 - $250 000 - Vanessa Rousso

3 - $125 000 - Sam Farha

4 - $125 000 - Bertrand Grospellier

5 - $75 000 - Daniel Negreanu

6 - $75 000 - Phil Hellmuth

7 - $75 000 - David Oppenheim

8 - $75 000 - David Williams

9 - $25 000 - John Juanda

10 - $25 000 - Paul Wasicka

11 - $25 000 - Scotty Nguyen

12 - $25 000 - Tom Dwan

13 - $25 000 - Kenny Tran

14 - $25 000 - Erick Lindgren

15 - $25 000 - John Phan

16 - $25 000 - Glen Chorny

Vill ni se lite bilder tagna från detta event, klicka då på denna länk.

Värt att notera från detta event är också Layne Flack, som tvingades lämna återbud efter att ha blivit arresterad av polisen, anklagad för rattfylleri. I ett uttalande från Flack sa han att han aldrig skulle köra bil om han druckit och att anledningen varför han blev stoppad var på grund av att han inte lämnat företräde åt ett utryckningsfordon. Istället för Layne Flack fick nu David Oppenheim chansen att spela, en chans han verkligen tog tillvara på med sin sjundeplacering ($75 000)! David har nu 75 000 anledningar att tacka Layne, eller polisen, beror på hur man ser på det hela.

En annan som också tvingats lämna återbud, av helt andra orsaker, var Ivan Demidov. På grund av visumproblem valde Ivan att ställa in sin planerade resa till USA och istället gavs Hevad Khan chansen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories