High Stakes Poker - Negreanu åker på en smäll i avsnitt tre

High Stakes Poker - Negreanu åker på en smäll i avsnitt tre 0001

Det allt så efterlängtade tv-programmet High Stakes Poker är äntligen tillbaka i tv-rutan och här om dagen gick det tredje avsnittet för säsongen, den femte i ordningen. Med vid bordet finns denna gång Daniel Negreanu, Peter Eastgate, Doyle Brunson, Barry Greenstein, Tom "durrrr" Dwan, David Benyamine, Eli Elezra och Ilari "Ziigmund" Sahamies.

Under förra veckan gick det andra avsnittet där vi bland annat fick se Eastgate lägga ner en triss mot Dwan. I samma hand la även Greenstein ner pocket ess, detta med en 10 hög bräda. Efter att ha betat ut nästan motsvarande en pottsatsning, på $104 200, fick Dwan både Eastgate och Greenstein att lägga ner sina händer, då med över $237 000 i potten. Detta gjorde den unge Dwan sittandes med Q-10 på handen.

I detta avsnitt fick vi se Brunson i lite action, sittandes med pocket kungar mot Elezras pocket nior. Spelarna kom överrens om att köra brädan två gånger, där Doyle vann den första men där Elezra drog hem den andra genom runner runner hjärter färg. I potten låg där $195 700. Detta var en av få gångerna Doyle var involverad i någon större pott. Trots höga par höll sig Doyle till Smallball Poker för att hålla nere potterna och inte riskera allt för mycket pengar.

En som gick rakt in i fällan under detta avsnitt var dock Daniel Negreanu, som ännu en gång gick upp emot fyrtal! Många av tv-programmets tittar kanske kommer ihåg avsnittet där Negreanu och Hansen gick upp mot varandra, med pocket femmor mot pocket sexor där Hansen fyllde fyrtal mot Negreanus kåk. Denna gång satt Daniel med J-J på handen och gick upp emot David Benyamine, sittandes med pocket fyror. Med preflop fanns också Eastgate med 3-3 och Elezra med 3-2 i spader. Floppen kom 2-4-7 där Benyamine träffar triss och Negreanu sitter med överpar. Daniel tog kommandot och betade ut $8000, vilket Eastgate synade. David slog här om upp till $41 000, vilket Daniel synade och Peter försvann. På turn kom ännu en fyra, vilket gav Benyamine fyrtal! Han väljer nu att satsa $35 000, något som får Negreanu att ställa all-in med $138 800 i potten, sittandes med dryga $160 000, detta trots att Benyamine under ett skede sagt åt Daniel att "var försiktig nu". Självfallet synar David och visar sedan upp sitt fyrtal och Negreanu gratulerar honom till vinsten, en pott på $416 200!

High Stakes Poker verkar onekligen inte vara tillhöra Daniels favoriter. Han har åkt på några riktiga surpotter under de avsnitt han medverkat i, men trots detta kommer han tillbaka gång efter gång och bjuder oss tittare på riktigt underhållande poker. Ser verkligen fram emot nästa veckas avsnitt då vi tydligen ska få se mer av "Ziigmund", se en stor pott mellan Greenstein och Dwan samt höra Doyle kommentera Dwans spel!

Tills nästa vecka, simma lugnt!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories