Tom "durrrr" Dwan dominerar High Stakes Poker säsong 5 avsnitt 2

Tom "durrrr" Dwan dominerar High Stakes Poker säsong 5 avsnitt 2 0001

I natt sände tv-kanalen GSN det andra avsnittet från den femte säsongen av High Stakes Poker. Nytt för i år är en mix av spelare, både från live- och onlinekretsar. Vid bordet har vi bland annat Daniel Negreanu, Eli Elezra, Doyle Brunson, Barry Greenstein mot onlinestjärnorna Tom "durrrr" Dwan och Ilari "Ziigmund" Sahamies. Med vid bordet finns även 2008 års WSOP Main Event vinnare, Peter Eastgate.

Under natten avsnitt bjöds vi på riktigt underhållande poker med bland annat en pott på $318 000 mellan Peter Eastgate och Ilari Sahamies. Nu ska vi inte säga allt för mycket för att inte avsluta hela avsnittet för de som ännu inte haft chansen att se programmet.

Eastgate var även involverad i en annan större hand, denna gång mot Negreanu. Potten landade till sist på $123 200 innan en av spelarna gav upp den och lät motståndaren kamma hem potten.

Den som dock dominerade spelet under detta avsnitt var utan tvekan Tom Dwan som gång på gång höjde preflop med mediokra händer, spelade starkt och tufft och satte maximal press på sina motståndare post flop. Vill ni inte höra om avsnittets sista hand bör ni sluta läsa nu.

Barry Greenstein, sittandes UTG, hittar A-A och höjer upp till traditionsenliga $3000. Vi får här en familjepott där de sju övriga synar Barrys höjning, med en mängd olika händer. Floppen kommer {2-Clubs}{10-Diamonds}{2-Spades} och Barry, som är först att agera, satsar nu $10 000. Dwan, sittandes i UTG+1 svarar med att slå om upp till $37 300 med sin {q-Clubs}{10-Clubs} hand, vilket Eastgate synar från lilla mörken sittandes med {4-Hearts}{2-Diamonds}. Synade gjorde även Greenstein med sina {a-Hearts}{a-Clubs}. Potter är vid det här laget på $133 500. Med {7-Diamonds} på turn checkar Eastgate och Greenstein fram till Dwan, som efter en kortare stunds betänketid slänger ut en satsning på $104 200 vilket gör att potten nu ligger på hela $237 700. Eastgate, som floppat sin triss, måste ha anat att något inte stod rätt till för efter denna massiva satsning från Dwan lägger han ner sin floppade triss, i denna familjepott. Även Greenstein, la till slut, motvilligt ner sina pocket ess och Dwan kammade därmed hem denna dryga $240k pott, avsnittets näst största pott. Följ med oss nästa vecka när vi i korthet summerar det tredje avsnittet av detta oerhört populära pokerprogram!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories