Rory Cox vinner fördröjd LAPT Mexiko final

Rory Cox vinner fördröjd LAPT Mexiko final 0001

Efter tre månaders fördröjning och tusentals kilometer ifrån den ursprungliga spelplatsen har finalbordet av PokerStars.com Latin American Poker Tour Mexiko Main Event spelats med Rory Cox som den slutgiltiga segraren.

Under december månad hade 242 spelare tagit sig till Nuevo Vallarta i Mexiko för att spela i detta $2500 Main Event. Med 89 spelare kvar i turneringen beslöt sig den mexikanska motsvarigheten till Svenska Lotteriinspektionen att avbryta spelet. Vid denna tidpunkt valde PokerStars att betala ut priser efter hur mycket marker varje spelare satt med och höll därefter också en freeroll för dessa 89 spelare, en freeroll som skulle spelas ner till när endast de nio sista spelarna återstod för att sedan spela finalen vid stoppet i LAPT Chile under januari månad. Denna plan ändrades dock och PokerStars beslöt sig för att skjuta på detta finalbord och hålla det i samband med veckans LAPT Uruguay event. Utöver den ursprungliga prispotten som erbjöds hade PokerStars skjutit till $50 000 extra i prispotten, för att ge finalisterna något extra att kämpa för.

När finale inleddes under tisdagen var det amerikanen Cox som inledde finalen i massiv ledning, sittandes med dryga 1.1 miljoner marker. Övriga åtta finalister, hade alla sammanlagt, närmare 1.3 miljoner, vilket ger en klar bild över Cox försprång.

Trots försprånget kunde Cox inte spela allt för avvaktande, inte med spelare som Victor Ramdin eller Alex Brenes närvarande vid finalbordet. Det skulle dock visa sig bli en allt för svår uppgift för de övriga åtta finalisterna. Försprånget var helt enkelt för stort och när spelet var framme vid heads-up satt Cox med fem gånger så mycket marker som sin motståndare, Prager. Trots det ofantliga försprånget gav Prager inte upp och när spelet avbröts för en middagspaus hade Prager övertagit ledningen. När spelarna sen återvände skulle heads-up matchen pågå i ytterligare två timmar innan avgörandet till slut kom. I den sista handen gick Prager all-in, efter att ha tappat sin ledning. Cox synade med {a-Spades}{10-Spades} och var i bra form mot Pragers {k-Hearts}{7-Diamonds}. Med ett ess på brädan avgjordes finalen och Cox stod som den slutgiltiga segraren. Segern innebar att Cox inkasserade de $15 000 extra som PokerStars lagt till förstaplatsen medan Prager fick $11 000 extra för sin andraplats.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories