Nomineringar till Scandinavian Poker Awards klara

Nomineringar till Scandinavian Poker Awards klara 0001

Då var omröstningarna i de olika länderna klara och rösterna färdigräknade och vi kan nu presentera vilka som nominerats från respektive land i de olika kategorierna, inför stundande Scandinavian Poker Awards nu på måndag.

Från Sveriges sida hade vi många kända och okända namn med bland de nominerade. Namnet som stack ut mest av alla måste ändå ha varit Michael Tureniec som nyligen fått så mycket mediatid efter senaste framgångar och sitt kontrakt hos Full Tilt. Då var det kanske inte så konstigt att Michael också blev Sveriges kandidat i bägge de kategorier han blivit nominerad till, Årets Livespelare och Årets Prestation. Uppgiften han har framför sig är ingen enkel sak. I bägge dessa kategorier går han så klart upp emot Finlands Patrik Antonius och Norges Johnny Lodden, två riktigt svåra kandidater. Sen får vi självfallet inte glömma Peter Eastgate som nominerats till kategorin Årets Prestation samt Årets Rookie.

Vid dessa typer av omröstningar är det juryn som utser segrarna i de olika kategorierna. Att ha vunnit WSOP samma år underlättar naturligtvis ens chanser till att vinna ett eller till och med flera priser. Även om Eastgate inte skulle vinna de två kategorier han är nominerad i och därmed potentiellt snuva Tureniec på Bästa Prestation titeln och Victor "Blom90" Blom på Bästa Rookie titeln har de nominerade svenskarna en onekligen tuff uppgift, något vi ser när vi tittar på vilka de går upp emot i de olika kategorierna.

Nu på måndag, den 16 februari, avgöras det hela och vinnarna presenteras under en ceremoni på danska nattklubben Luux, i hjärtat av Köpenhamn. Här nedan ser ni de nominerade i respektive kategori.

Sverige

Bästa livespelare: Michael Tureniec

Bästa onlinespelare: Joel "Odonkor" Nordkvist

Årets rookie: Viktor "Blom90" Blom

Bästa kvinnliga spelare: Magdalena In de Betou

Bästa prestation: Michael Tureniec

Norge

Bästa livespelare: Johnny Lodden

Bästa onlinespelare: Stephen "delegator" Kjerstad

Årets rookie: Tarjei Forus

Bästa kvinnliga spelare: Annette Obrestad

Bästa prestation: Johnny Lodden

Danmark

Bästa livespelare: Jesper Hougaard

Bästa onlinespelare: Christoffer "-NoName-" Egemo

Årets rookie: Peter Eastgate

Bästa kvinnliga spelare: ---

Bästa prestation: Peter Eastgate

Finland

Bästa livespelare: Patrik Antonius

Bästa onlinespelare: Ilari "Ziigmund" Sahamies

Årets rookie: Jens Kyllönen

Bästa kvinnliga spelare: Minna Ritakorpi

Bästa prestation: Patrik Antonius

(uppgifter hämtade från pokermagazine.se)

Om jag skulle plocka ut vilka jag tror kommer få pris skulle jag välja Michael Tureniec till Bästa livespelare, Ilari "Ziigmund" Sahamies till Bästa onlinespelare, Peter Eastgate till Årets rookie och Bästa prestation samt Annette Oberstad som Bästa kvinnliga spelare. Nu är detta som sagt något jag tror. Vilka vinnarna blir, presenteras först på måndagkväll och fram tills dess kan vi bara gissa.

Detta är min personliga åsikt och representerar nödvändigtvis inte hela PokerNews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories