Hemmafavorit vann APT Manilla Main Event

Hemmafavorit vann APT Manilla Main Event 0001

Asian Poker Tours stopp i Manilla, Filippinerna, har nu spelats färdigt. Turneringen såg 262 spelare komma till start, en något lägre siffra jämfört med vad arrangörerna hade hoppats på. Förhoppningarna deras var att slå fjolårets spelarantal i detta event som då såg 316 spelare komma till start, en turnering som då vanns av David Saab från Australien.

I årets event hade koreanen Steven "joonhee" Yea fullständigt dominerat både dag 1 och 2, hela vägen fram till finalbordet. Ingen av de 69 utmanarna under dag 2 kom ens i närheten av Yea, som tog sig till finalbordet i massiv ledning över de åtta övriga utmanarna. Yea, som placerade sig på en andraplats i Asian Poker Tours stopp i Macau i fjol, siktade nu på att ta sin första seger. Vägen fram till denna eventuella seger bestod dock av åtta hungriga utmanare, däribland finländaren Vesa Leikos, amerikanskan Liz Lieu och hemmahoppet Neil Arce.

Yea såg ut att gå mot en relativt enkel seger, där en efter en åkte ut från finalbordet. Till slut skulle han och Neil Arce sitta kvar ensamma och heads-up matchen kunde påbörjas. Spelarna satt här med 1.5 miljoner marker för Yea och 1 miljon for Arce. Trots att spelarna satt relativt jämt skulle heads-up matchen bara pågå i dryga 20 minuter innan en vinnar till slut kunde koras. En bit in i heads-up matchen övertog Neil ledningen, något som inte satte stopp för Steve och hans aggressiva spel. Avgörandet kom när spelarna hamnade all-in preflop med Steve sittandes med {a-Diamonds}{k-Hearts} mot Arce {k-Spades}{q-Spades}. Arce satt här i ett 3-1 underläge och behövde ett smärre mirakel för att ro hem potten. Floppen kom sju hög och Yea var behövde nu undvika runner, runner färg eller damer för att förlora potten. Det sistnämnda var dock precis de som föll på turn, då en av de tre kvarvarande damerna i leken kom {q-Hearts}. Ett vrål gick igenom lokalen från publiken som hejade fram sin hemmafavorit. Med tre outs i leken behövde nu Yea träffa ett ess för att hålla sig kvar i turneringen men med {6-Hearts} på rivern var turneringen över. Åter igen fick Yea nöja sig med en andraplats och kunde bara sitta och titta på medan motståndaren, Neil Arce, tog emot förstapriset och trofén.

Resultat APT Manilla 2009

1 - $185 000 - Neil Arce (Filippinerna)

2 - $100 000 - Steven Yea (Korea)

3 - $70 000 - Casey Kastle (Slovenien)

4 - $46 000 - Didier Cicurel (Seychellerna)

5 - $6 000 - Susumu Toge (Japan)

6 - $30 000 - Ron Kluber (USA)

7 - $22 000 - Liz Lieu (USA)

8 - $16 000 - Vesa Leikos (Finland)

9 - $12 000 - Kim Tae Hyung (Korea)

Här följer en intervju gjord med vinnaren Neil Arch

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories