Peter Eastgate den stora vinnaren vid Scandinavian Poker Awards

Peter Eastgate den stora vinnaren vid Scandinavian Poker Awards 0001

Under gårdagskvällen hölls priscermonin i årets upplaga av Scandinavian Poker Awards. Totalt skulle fem priser delas ut i kategorierna bästa prestation, bästa live spelare, bästa online spelare, bästa kvinnliga spelare och årets nykomling. Bland de nominerade fanns bland annat WSOP-vinnaren Peter Eastgate och svensken Michael Tureniec.

Många hade förhoppningar om att Tureniec skulle få i alla fall ett av de två pris han nominerats till, trots den hårda konkurrensen i dessa kategorier men nu blev det tyvärr inte så. I kategorin Bästa livespelare vann istället Patrik Antonius och i den andra kategorin Tureniec nominerats till, Bästa prestation, vann dansken Peter Eastgate efter sin vinst i WSOP Main Event.

Peter Eastgate den stora vinnaren vid Scandinavian Poker Awards 101

Sverige gick dock inte helt lottlös ifrån denna gala. Vi fick se Magdalena In de Betou ta hem priset som bästa kvinnliga spelare. Hon gick upp emot Annette Oberstad från Norge och Minna Ritakorpi från Finland. Vi på PokerNews vill passa på att gratulera Magdalena till denna utnämning!

Eastgate tog inte bara hem titeln Bästa prestation utan också Årets nykomling och vann därmed bägge pris han nominerats till. När det gäller bästa onlinespelare blev det återigen Finland som tog hem ett pris, denna gång i form av Ilari "Ziigmund" Sahamies. Slutresultatet blev därmed två priser till Finland och Danmark och ett pris till Sverige. Norge gick i år helt lottlösa från årets Awards.

Utdelade priser i Scandinavian Poker Awards

Bästa livespelare: Patrik Antonius (Finland)

Bästa onlinespelare: Ilari "Ziigmund" Sahamies (Finland)

Årets rookie: Peter Eastgate (Danmark)

Bästa kvinnliga spelare: Magdalena In de Betou (Sverige)

Bästa prestation: Peter Eastgate (Danmark)

Med Scandinavian Poker Awards avklarat väntar nu alla spelare som tagit sig till Köpenhamn på att startskottet för säsongens upplaga av PokerStars.net EPT Köpenhamn. Till detta event förväntas vi se en enorm mängd spelare komma till start varav majoriteten av dessa från de nordiska länderna. Bägge förstadagarna har en begränsning på 500 spelare, en gräns som med största sannolikhet kommer att nås, utan några större problem. Inköpet till detta event ligger på 50 000DKR vilket motsvarar ungefär €6700. Spelstart idag och i morgon är satt till klockan 14:00.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories