durrrr challenge - Dwan tillbaka i ledning efter tredje session

durrrr challenge - Dwan tillbaka i ledning efter tredje session 0001

Tom "durrrr" Dwans utmaning, att spela 50 000 händer mot en motståndare för att se vem som slutar som segrare, fortsätter mellan honom och Patrik Antonius. Under måndagseftermiddagen fortsatte spelarna denna utmaning med att spela en tre timmar lång session där 1027 händer spelades över de fyra borden. Även om Antonius dominerat förra mötet var det nu omvänt där Dwan gick ifrån som segrare efter att ha vunnit $206 757.

Denna session drog igång 15:11 (EST) under måndagen, motsvarande strax efter 21:00 på kvällen, här i Sverige. Redan under de första tio minuterna hade Dwan vunnit en sexsiffrig pott. Efter att Dwan öppnat med en standardhöjning upp till $1200 slog Patrik om till $3600, vilket Dwan synade. Floppen kom {j-Hearts}{9-Diamonds}{4-Diamonds} och Antonius satsade nu $5200, vilket Dwan synade. Med {6-Diamonds} på turn tog Antonius extra lång betänketid på sig, speciellt med tanke på färgdraget som låg på bordet. Han valde till slut att satsa $12 400 vilket Dwan synade utan att tveka. På rivern om {k-Hearts} och denna gång satsade Antonius $30 800 vilket återigen Dwan valde att enbart syna. Spelarna visade upp sina kort, båda sittandes med färg men där Dwan tog hem potten med en kung hög färg mot Antonius dam hög färg.

Med ordentliga höjningar preflop och en flopp som gav träff för bägge spelarna resulterade till slut i sessionens största pott. Dwan som satt med {a-Diamonds}{a-Spades}{7-Hearts}{6-Spades} höjde preflop till $1200 bara för att se Antonius, sittandes med {4-Hearts}{4-Clubs}{8-Hearts}{8-Clubs} höja upp till $3600. Dwan svarade här med att göra ännu en höjning, denna gång till $10 800, något som Antonius synade. Floppen kom {10-Hearts}{7-Spades}{4-Spades} för ett färgdrag för Dwan och floppad triss för finländaren. Antonius, som var först att agera, satsade här $14 800 bara för att se Dwan höja upp till massiva $66 000. Detta resulterade i att Antonius gick all-in med sina $100 874 vilket Dwan självfallet synade med sina sista $6490. {k-Spades} på turn fyllde Dwans färg och Antonius behövde nu få ett par på rivern för att fylla sin kåk och vinna potten. Med en betydelselös {2-Clubs} stod Dwans färg och han kammade hem potten på hela $166 581. Vid den här tidpunkten satt Dwan med ett plus på $283 000.

Passande nog utspelades sessionens kanske intressantaste hand precis innan spelarna avslutade för dagen. Bägge spelarna satt med ungefär 200 stora mörkar framför sig ($80 000). Dwan tog kommandot preflop genom att höja upp till $1200 vilket Antonius synade. Floppen kom {a-Diamonds}{3-Clubs}{2-Spades} och Antonius valde här att göra en pottsatsning på $2400. Dwan svarade med att höja upp till $6600 vilket fick Antonius att tänka till. Till slut valde han att höja Dwans satsning upp till $19 200 vilket Dwan synade. Efter att {6-Clubs} fallit på turn, nu med ett potentiellt färg och stegedrag på bordet valde Antonius att ta kommandot genom att satsa hälften av sin kvarvarande stack, $31 200, något som Dwan synade efter en stunds betänketid. På rivern kommer ännu ett skrämmande kort då {7-Clubs} kom. Med över $100 000 i potten och sittandes med $30 791 framför sig gick Antonius all-in, vilket Dwan synade blixtsnabbt och visade upp {k-Diamonds}{8-Diamonds}{5-Spades}{4-Spades} för en stege som stod, då de visat sig att Antonius försökt representera en färg men i själva verket bluffat, sittandes med {9-Hearts}{7-Clubs}{5-Clubs}{5-Diamonds}, för ett par i sjuor.

Strax därefter meddelade Dwan att han ville avsluta denna session inom kort, då han hade för avsikt att bege sig till gymet. Bägge spelarna kom överrens om att spela ytterligare 30 minuter innan de avslutade dagen, klockan 18:20 EST, strax efter midnatt svensk tid.

durrrr: ok, i gtg soon
durrrr: goin to gym in like 30min or so
durrrr: mayb less
Patrik Antonius: lets play 20min ok?
durrrr: 30min or so is fine

De två planerade att återuppta utmaningen dagen efter men eftersom de pågick spel vid ett flertal $500-$1000 bord fick deras utmaning vänta till förmån av dessa spel. Detta kanske inte var det smartaste draget Dwan gjort eftersom han förlorade närmare $1.1 miljoner spelandes heads-up PLO mot Phil Ivey, under tisdagen.

"durrrr" Challenge (Tom Dwan vs. Patrik Antonius) statistik:

Spelade händer: 3952

Återstående händer: 46 048

Sessioner spelade: 3

Nuvarande ställning till dags datum:

Tom Dwan +$149 798

Patrik Antonius -$150 805

Dagens railbirdcitat från denna "durrrr" Challenge:

timmay28 (Observer): Varför har inte mörkarna ökat än?
PAC10Pride (Observer): durrrr, om du skulle vara en frukt, vilken skulle du vilja vara och varför?

[I]PokerNews notisen: Nicole Gordon fortsätter att rapportera från denna "durrrr" Challenge. Vill du hellre se all action när det händer, ladda då ner Full Tilt Poker idag och leta sedan upp borden "durr challenge 1-4". Du kan även ta del av vår insättningsbonus när du öppnar ett konto, få 100 % upp till $600 på din första insättning.[/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories