Patrik Antonius talar ut om "durrrr Challenge"

Patrik Antonius talar ut om "durrrr Challenge" 0001

Ända sedan det blev allmänt känt att Tom "durrrr" Dwan erbjöd high stakes spelare chansen att vinna $1.5 miljoner på satsade $500 000, om de lyckades slå honom över 50 000 händer spelandes över fyra heads-up bord samtidigt NLHE (no-limit hold'em) eller PLO (pot-limit Omaha) har det snackats oavbrutet på olika pokerforum världen över. Heads-up utmaningar har alltid varit något som folk talat om långt efter att de spelats och detta kan visa sig bli ett historiskt ögonblick inom onlinepokerns historia. En som redan har bekräftats att ha antagit denna utmaning är ingen mindre än Patrik Antonius, som nu står först på tur att utmana Dwan. Denna utmaning kommer att ske på fyra speciellt framtagna PLO-bord hos Full Tilt, bord med namnen "durrrr Challenge 1-4".

Vi på PokerNews har lyckligtvis fått första parkett inför kommande batalj mellan dessa två spelare där Patrik Antonius kommer att förse oss med regelbundna uppdateringar om hur det går för honom i denna "durrrr Challenge". Han kommer att leda oss igenom de upp och nedgångar som är att vänta under denna spännande utmaning. Många hade trott att denna utmaning skulle inledas redan förra veckan men Patrik har inte setts till vid high stakes borden under den sista tiden. Många har ställt sig frågan vart han är?

"Jag är för närvarande i Thailand på semester med min familj", sa Patrik. "Mina vänner spenderar långa perioder här och de har länge tjatat på att jag borde åka hit och efter besöket i Australien nyligen, beslöt vi oss för att åka hit, med tanke på att avståndet inte var allt för långt. Vi är här med vår dotter på två år och hon har enormt roligt. Vi njuter alla av det underbara vädret, den goda maten och lugnet som råder."

Ingen online pokerstjärna skulle resa någonstans utan sin bärbara dator i närheten men som många redan vet är internetuppkopplingarna i Thailand inte alltid av den bättre kvalitén och i Patriks fall är det just detta som satt stopp för starten av denna utmaning. "Vi båda hade gärna sett att utmaningen varit i full gång vid de här laget men min internetuppkoppling är inte tillräckligt bra för denna utmaning. Den duger för dagligt bruk men om det ska spelas om pengar, speciellt på denna nivå, då måste jag kunna tillförlita mig på att den håller i långa loppet, vilket jag inte gör just nu. Efter Thailand är tanken att vi ska bege oss till Monaco och förhoppningsvis kan utmaningen dra igång då", säger Patrik.

Det råder ingen tvekan om att Antonius tillhör världseliten inom poker där han är en av ett fåtal spelare som framgångsrikt lyckats dominera inom både live- och onlinepoker. Många experter menar dock att de parametrar som gäller för denna utmaning, talar till Dwans fördel. Att spela fyra heads-up bord samtidigt är en stor utmaning, oavsett spelarens kaliber. Hur tror Patrik att han kommer att klara de regler som ställts inför denna utmaning?

"Spela fyra heads-up bord samtidigt kommer bli tufft, speciellt när det spelas Pot Limit Omaha. PLO är ett spel där bra syn och värde satsningar tillsammans med väl genomförda bluffar är av absolut största vikt. I regel ställs du för väldigt svåra beslut efter turn och river och mitt fokus måste onekligen vara på topp, det är en sak som är säker. Tack och lov har jag spelat så många PLO-händer att jag idag kan agera snabbare i olika situationer, men tar alltid samma tid på mig, oavsett vilka beslut jag tar, allt för att inte ge ifrån mig några tells när det gäller tidsaspekten. Av och till ställs jag inför ett beslut som kräver att jag använder mig av tidsbanken men även Tom tar god tid på sig och vi kommer med största sannolikhet att spela i ungefär samma tempo han och jag", kommenterar Patrik. "Jag har spelat granska bra mot durrrr när vi spelat på två eller tre bord samtidigt och har därför ganska gott självförtroende. Det där fjärde bordet blir avgörande och hur jag anpassar mig till detta kommer bli en av de avgörande faktorerna. Han har betydligt större erfarenhet av att spela vid fyra eller fler heads-up bord samtidigt än någon annan high stakes spelare; hans hjärna verkar vara bättre anpassad för den typen av spel."

Att spela 50 000 händer live skulle ta flera år men en spelare som spelar en hög volym händer kan lätt spela denna summa händer på en månad eller två. Hur lång tid tror Patrik att denna utmaning kommer att ta?

"Utmaningen kommer att pågå allt från tre till sex månader eftersom jag kommer att spela relativt korta sessioner med Tom. Jag kommer att spela allt mellan två till fem timmar långa sessioner där vi, på ett ungefär, skulle spela 600 händer per timme. Detta i sig är en hel del information som hjärnan måste bearbeta under samma tidsperiod, där det förr eller senare blir för mycket, även för oss. Då vi samtidigt befinner oss i olika tidszoner kan de bli svårt att matcha våra scheman så att vi kan spela. När det är morgon hos honom, kan de vara natt hos mig eller vice versa."

"Det är väldigt viktigt för mig att göra bra ifrån mig under denna utmaning så jag kommer att ta den tid de tar, oavsett vad personer i media anser att de borde ta. Jag är en upptagen man med familj som gillar att spela golf och har andra projekt vid sidan av, vilket gör att jag helt enkelt inte hart id att spela poker alla gånger. Om vi skulle lyckas synka våra scheman vore de perfekt om vi kunde spela omkring två timmar varje dag."

Antonius verkar anpassa sig till att denna utmaning kommer bli en maratonmatch, ett smart val för en sådan affär. Samtidigt medger Patrik att detta system gör att bägge spelarna kan ta del av bra spel som eventuellt skulle uppstå på Full Tilt. "När det spelas andra bra spel hos Full Tilt finns det ingen mening med att vi två sitter och tampas mot varandra. Då är det bättre att vi tar del av de goda spel som finns, vilket är vårt jobb trots allt. Vi kommer att spela vid dessa "durrrr Challenge" bord när det inte finns något annat spel tillgängligt för oss".

Till sist, med miljoner dollar på spel finns det en risk att en av dessa spelare bokstavligen talat kan sitta som pank. Men, som vi nyligen sett angående den kommande boxningsmatchen mellan Gus Hansen och Theo Jörgensen, kan även de bästa spelarna skilja på deras privata och affärsliv, även på den allra högsta nivån.

"Jag gillar Tom väldigt mycket", sa Patrik. "Han är en verkligen trevlig kille och enligt den uppfattning jag har fått så är han väldigt artig och generös. Han är onekligen en i sitt slag, det är en sak som är säkert, något som de flesta pokerspelare är. Han har också förbättrat sig avsevärt i PLO jämfört med för ett par år sedan. Jag kommer ihåg hur han spelade för två, tre år sedan och hans spel idag är av betydligt högre kvalité än vad det var då. Att han tillhör en av de absoluta bästa spelarna, råder det inget tvivel om."

"I denna match är det absolut inget personligt som står på spel. Allt har att göra med affärer, något som både han och jag är väl medvetna om. Jag tror att om du låter detta bli personligt med känslor med i bilden, kan det sluta väldigt illa. Men han kom med denna utmaning och jag blev intresserad och ville anta den. Jag kanske skulle till och med ha antagit utmaningen även om jag fått jämna pengar, $500 000 av mina mot $500 000 av hans. Oavsett vad kommer detta verkligen bli ett test för oss båda."

Se till att hålla ett öga på PokerNews, då vi kommer följa Patrik Antonius framfart genom denna "durrrr Challenge".

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories