Andrew Cimpan vinner LA Poker Classic 2009

Andrew Cimpan vinner LA Poker Classic 2009 0001

Den populära pokerturneringen LA Poker Classics har precis spelats färdigt i Los Angeles. Denna WPT-turnering har pågått under de senaste sex dagarna och där arrangörerna fick se hela 696 spelare komma till start, alla som betalat de $10 000 inköpet låg på. Inför dagens spel återstod sex spelare, däribland den kända pokerprofilen och Team Full Tilt spelaren Chris Ferguson. Dessvärre tog han sig till finalbordet som short-stack och blev även förste spelare att lämna finalen, med en prischeck på $240 538.

Ledde, inför finalen, gjorde tidigare WPT-mästare, Chris Karagulleyan, som vann 2002 års WPT-Legends of Poker. Nu skulle denna ledning inte räcka hela vägen efter att Chris slagits ut ur turneringen på fjärdeplats, en plats som gav honom $430 963. Mellan bägge Chris hamnade Pat Walsh, som för sin femteplats inkasserade $310 694.

PokerNews, som funnits på plats och rapporterat från detta event, fick en pratstund med självaste Chris Ferguson:

Med bara två spelare kvar i turneringen, efter att Mike Sowers slagits ut på tredje plats $654 797) inleddes heads-up matchen mellan Binh Nguyen och Cornel Andrew Cimpan. Dessa två spelare gjorde nu upp om ett förstapris på närmare $1.7 miljoner samt vem utav dem som skulle gå ifrån finalen med andrapriset, ett "tröstpris" på $935 000. Det skulle dröja över 300 spelade händer vid finalbordet innan avgörandet till slut kom och man kan inte mer än annat tycka synd om Binh Nguyen, som gång på gång synat Cimpans all-in sittandes med den bästa handen preflop bara för att se Cimpan träffa och dra ut honom. Detta var precis så finalen avslutades också, efter att Cimpan ställt in med K-5 och Nguyen synat med A-9. Med en femma på floppen och blank turn samt river var turneringen över, Nguyen fick nöja sig med andraplatsen och de $935 424 som denna placering gav. Andrew Cimpan fick som segrare av L.A. Poker Classic ta emot en prischeck på $1 686 260, ett armband, en trofé och inköp till finalturneringen på Bellagio, en turnering med ett inköp på massiva $25 000.

Efter segern fick vi på PokerNews möjligheten att byta några ord med segraren, en intervju ni kan se här nedan:

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories