Rekordperiod för high stakes spelare online

Rekordperiod för high stakes spelare online 0001

Januari månad har minst sagt varit en turbulent månad för high stakes spelare hos Full Tilt Poker, spelare som Tom "durrr" Dwan, Patrik Antonius, Gus Hansen med flera. Vissa har återhämtat sig från en tung decembermånad, andra har fortsatt att gå plus medan spelare som gått plus under tidigare månader nu tappat ordentligt. Nätets absolut största förlorare, Cirque de Soleil grundaren, Guy Laliberté, har hållit sig så långt borta från pokerborden han bara kunnat. Kanske har hans ekonomiska rådgivare försökt övertala honom att lägga av med poker och pröva på något annat istället, mindre kostsamt. Han kan nästan ensam täcka hela OMGClayAikens vinst under 2008, med en förlust på 6.4 miljoner dollar.

Gus Hansen tillhör en av de spelare som lyckats återhämta sig en aning efter att ha haft en oerhört tung decembermånad där han tappade 3.4 miljoner dollar. Hitintills under januari, med två dagar kvar på månaden, har Gus plusat omkring 2.2 miljoner. Detta gör att han sedan första november till dags datum nästan hämtat igen hela sitt tapp. Från att ha legat 2.5 miljoner back har han nu ett minus på "endast" 385 000 dollar.

Patrik Antonius är en av spelarna som fortsätter att gå starkt. Enbart under januari har denna otrolige finländare plusat dryga 2.7 miljoner dollar. Detta gör hans total plus, under de tre senaste månaderna till 4.1 miljoner dollar och är därmed den av alla high-stakes spelarna som plusat mest, detta om vi räknar de tre senaste månaderna, november, december och januari.

En annan finländare, den allt så kända Ilari "Ziigmund" Sahamies har även han gått bra under januari, med ett plus på 1.3 miljoner, med endast Hansen och Antonius som spelat in mer. Totalt under de tre senaste månaderna ligger Ilari upp nästan 2 miljoner dollar, exakt 1 991 715,53 dollar under 683 spelade timmar. (uppgifter hämtade från high stakes database)

Andra kända spelare som gått plus under januari är bland annat Eli Elezra med 170 000 dollar upp, David Oppenheim med 229 000 dollar, DIN_FRU med 105 000 dollar och Nebuchad med 96 600 dollar, för att nämna några.

Med vinnare måste vi också ha förlorare och den första av dem alla under den gångna månaden är utan tvivel Tom "durrrr" Dwan som tappat otroliga 3.2 miljoner dollar under sina 2461 spelade timmar. Även Phil Ivey ligger på minussidan med 959 000 dollar back tillsammans med Urindanger på minst 739 000 dollar och MR B 2 U SON med ett minus på 682 000 dollar, allt detta från spel under januari månad.

Under dom tre senaste månaderna har Tom "durrr" Dwan gått från att ha legat drygt 2.2 miljoner plus till att nu ligga 917 000 back. Ivey och andra sidan, kan ta en förlust på 959 000 efter att ha plusat 6.3 miljoner under 2008. Enda spelare att ha vunnit mer är OMGClayAiken, som totalt under 2008 drog in 6.7 miljoner plus. Men precis som Ivey har OMGClay Aiken inlett 2009 med att backa. Januari månad har han sett ett tapp på 357 000 dollar.

Som att vänta inom high stakes poker ser vi svingar både upp och ner. Detta är något som lär fortsätta under hela 2009. Självfallet kommer vi att presentera de mest häpnadsväckande händelserna från denna high stakes nivå där spelarna dagligen omsätter en normal "Svenssons årslön" flera gånger om.

(uppgifter hämtade från high stakes database baserat på spel hos Full Tilt Poker, Ladbrokes Poker och Microgaming network. Vi kan inte bekräfta att angivna uppgifter är 100 % korrekta)

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories