Poorya Nazari vinner 2009 års EPT Bahamas och PokerStars Caribbean Adventure

Poorya Nazari vinner 2009 års EPT Bahamas och PokerStars Caribbean Adventure 0001

Åtta finalister kom igår, klockan 18:00 svensk tid till starten av årets finalbord I EPT Bahamas och PokerStars Caribbean Adventure. Här skulle dessa åtta finalister göra upp om ett förstapris på 3 miljoner dollar, närmare 23,8 miljoner kronor. Till finalbordet hade en blandning av internetkvalare, erfarna turneringsspelare och armbandsvinnare tagit sig.

Ledde finalen inför spelstarten gjorde Team PokerStars senaste tillskott, Alexander Gomes från Brasilien, före den slutgilltiga vinnaren, Poorya Nazari från Kanada. Gomes, som inlett finalbordet i massiv ledning, åkte till slut ut på en fjärdeplats. Men på vilket sätt han åkte sedan. Med A-A på handen gick han upp emot stora mörken och Benny Spindler. Floppen kom J-J-J, en flopp som fick en av spelarna att kommentera "riggat". Gomes brydde sig utan betade här ut 535 000, efter sin ursprungliga höjning på 305 000 preflop. Tysken Spindler vägrade ge sig och slog här om till 1,35 miljoner. Efter en femma fallit på turn checkade Gomes till tysken, som denna gång satsade 3 miljoner. Gomes valde här, efter lång betänketid, att ställa all-in. Han hann inte mer än säga det förrän Spindler sagt att han synade. Inte så konstigt eftersom han satt med K-J på handen, för ett floppat fyrtal.

Först att lämna finalbordet blev den kända internetspelaren Kevin Saul, som gått fram som tåget under dag 3. Han följdes sen av Dan Heimiller på en sjundeplats, Dustin Dirksen på sjätte och Pieter Tielen från Holland på femte. Denna holländare, som normalt spelar micro-nivåer hos PokerStars, lyckades ta sig till årets PCA genom att först vinna en $3 satellit som gav honom inträde till en $30 satellit som i sin tur resulterade i ett PCA-paket. Hans investering på $3 resulterade i en prischeck på $550 000.

Med tre spelare kvar skulle det dröja nästan fem timmar innan nästa spelare lämna turneringen och de kunde inleda den slutgilltiga fasen, heads-up matchen. Det blev till sist Benny Spindler som fick ge sig. Kvar heads-up var då Tony Gregg från USA och Poorya Nazari från Kanada.

Efter en kort paus kunde heads-up matchen inledas. Avgörandet kom redan under den fjärde handen. Spelarna fick in pengarna på bordet med Q-7 för Gregg och A-10 för Nazari. Med en tia på floppen och blank turn samt river tog Nazari hem vinsten. Gregg, för sin andraplats, inkasserade en prischeck på $1,7 miljoner. Nazari, blott 22 år gammal, hade genom vinsten i denna PCA turnering lyckats förvandla en investering på $700 till $3 miljoner, bättre avkastning hade han inte kunnat drömma om.

Resultat PCA Main Event (EPT Bahamas) 2009

1 - Pooyra Nazari (Kanada) - $3,000,000

2 - Tony Gregg (USA) - $1,700,000

3 - Benny Spindler (Tyskland) - $1,100,000

4 - Alex Gomes (Brasilien) - $750,000

5 - Pieter Tielen (Holland) - $550,000

6 - Dustin Dirksen (USA) - $400,000

7 - Dan Heimiller (USA) - $300,000

8 - Kevin Saul (USA) - $214,000

(foto: pokerstarsblog.com)

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories