PCA 2009 - Khan och Eastgate vinner sidoevent

PCA 2009 - Khan och Eastgate vinner sidoevent 0001

Även om Main Event vid PokerStars Caribbean Adventure är den höjdpunkten under denna pokervecka på Bahamas, har de inte varit någon brist på deltagare i de övriga event som spelas, däribland High-roller turneringen, men också i sidoevent med inköp på $2000 respektive $5000.

Som vi rapporterade tidigare blev det fjolårets Main Event vinnare, Bertrand "ElkY" Grospellier, som tog hem segern i årets High-roller turnering, detta efter att ha slagits ut från årets Main Event redan under dag 1. Segern i denna High-roller turnering blev lite av en revansch efter hans korta vistelse i årets Main Event. I $2000 turneringen som spelades segrade en annan känd pokerspelare, Hevad Khan. Segern i detta event, över 400 utmanare, gjorde att han kammade hem ett förstapris på $200 000. In i prispengarna i detta event tog sig även en svensk spelare, Per Jacobson, som slutade på 23 plats vilket gav honom 7100 dollar.

Därefter var det åter dags för Peter Eastgate att vinna en turnering, som om vinsten i årets World Series of Poker Main Event och de 9.1 miljoner dollar som medföljde, inte vore nog. Han lyckades stå emot 272 utmanare i detta PCA $5000 event för att ro hem förstapriset på $343 000. Segern kom efter att han besegrat Florian Langmann heads-up med pocket kungar mot Langmanns pocket knektar. De flesta av er kanske känner igen namnet Florian Langmann, han var spelaren som förlorade heads-up matchen mot Joseph Mouawad i EPT London säsong 4. Som plåster på såret fick han ta emot $184 300 för sin andraplats i detta PCA $5k event.

Kvar att spelas i årets upplaga av PokerStars Caribbean Adventure är finalen i Main Event samt en $1100 satellit till EPT Grand Finalen i Monte Carlo i april. Denna satellit inleds idag klockan 19:00 svensk tid.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories