Aussie Millions 2009 - Resultat Main Event dag 1a och rapport från dag 1b

Aussie Millions 2009 - Resultat Main Event dag 1a och rapport från dag 1b 0001

Då var turneringen som alla gått och väntat på igång, Main Event av årets Aussie Millions. Den första av totalt tre förstadagar har nu spelats färdigt och i toppen av fältet vidare från dag 1a finner vi bland annat Patrik Antonius och Sorel Mizzi. Leder gör Christopher Chronis med 175 000 med Antonius hack i häl, sittandes med dryga 140 000.

Main Events första speldag lockade till sig 191 startande, varav 76 av dessa är klara för fortsatt spel. Med bland dessa 76 fanns förutom ovan nämnda spelare även Tony G, Team PokerStars Raymond Rahmne, James Obest, Barny Boatman, Zach Gruneberg, vinnare av event #4 i årets Aussie Millions, Tino Lechich samt Mark Vos.

Topp 10 dag 1a (inofficiella uppgifter)

Christopher Chronis — 175,375

Patrik Antonius — 139,750

Noah Schwartz — 138,275

Derek Cheung — 132,800

James Obst — 122,075

Elliot Smith — 107,650

Warwick Mirzikinian — 103,575

Jarred Solomon — 101,775

Danny Andrews — 98,825

Sorel Mizzi — 95,575

Idag spelas dag 1b där bland annat fjolårets vinnare Alexander Kostritsyn finns med i startfältet. Förutom Alex startade även Ivan Demidov, Mike "Timex" McDonald, Erik Seidel, Annette Oberstad, Ramzi Jelassi, Jeff Madsen, Grant Levy, Mel Judah och Maya Gellar-Antonius, för att nämna några.

Dessvärre kan vi redan rapportera att Ramzi är utslagen ur årets Aussie Millions Main Event. Gång på gång blev han utdragen när han var involverad i större potter. Detta var precis de som hände när han slogs ut ur turneringen. Pengarna åkte in på rivern, motståndaren hade fyllt sin hålstege och Ramzi var därmed utslagen. Även fjolårets vinnare, Alexander Kostritsyn är utslagen, likaså Jeff Lisandro, Tony Bloom och Chris Ferguson.

Det är inte bara Ramzi som råkat ut för bad beats under dagens spel. Ta Rainer Quel som floppade nötfärgen med {a-Diamonds}{6-Diamonds} efter att {5-Diamonds}{q-Diamonds}{9-Diamonds} kommit på floppen. Motståndaren hade även han satt färgen med {k-Diamonds}{j-Diamonds} men med {10-Diamonds} på turn lyckades han fylla en färgstege och Quel blev utdragen på en one-outer. Nu åkte inte Quel ut ur turneringen i denna hand men tappade rejält med marker.

Till dagens spel, dag 1b kom 201 spelare till start och efter 6 timmars spel återstår 157 spelare. Bland dem som fick en perfekt start under dagen hittar vi Annette Oberstad. Med Q-Q på handen synar hon en preflop höjning. Floppen kommer 10-4-2 och spelet checkades fram till spelaren som höjt preflop. Han betar här ut 500 som Annette och en annan spelare synar. På turn faller en Q och samma spelare betar nu ut 2500. Annette kontrar med att höja upp till 8075 bara för att se motståndaren ställa all-in, något som blixtsynas av Annette. Motståndaren, som satt med 2-2 på handen, hade nu ett kort i leken som kunde rädda honom. Kortet kom aldrig och Annette kammade hem potten, detta efter 45 minuters spel. Demidov lyckades också dubbla upp sig i tidigt skede sittandes även han med Q-Q. Med en 9 hög bräda gick motståndaren all-in och Demidov, som hade sin motståndare täckt, synade. Damerna stod och motståndarens utslagning var ett faktum.

Vill ni följa händelserna live, besök då vår engelska Aussie Millions live-rapportering

Uppdatering 15:15

Dag 1b är nu färdigspelad och av de 202 startande tog sig 102 spelare vidare till dag 2, siffror som ännu är inofficiella. Med uppe i toppen av fältet vidare från dag 1b finner vi Michael Tureniec med 91 265. Han är tätt följd av bland annat Ivan Demidov, Michael 'Timex' McDonald, Marthy Smith och Neil Channing. I ledning efter dagens spel har vi Brett Daphne med 120 250, följt av Josh Malone med omkring 112 000. Detta är som sagt ännu inte bekräftade uppgifter. Vi får dock hoppas att dessa siffror stämmer. Det skulle då betyda att vi har Tureniec vidare från dag 1b som femte bästa spelare!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories