Aussie Millions Main Event 2009 – Dags för dag 2

Aussie Millions Main Event 2009 – Dags för dag 2 0001

Med Aussie Millions main Event dag 1c färdigspelad är det nu dags för spelarna att återvända för att spela dag 2. Till start under dag 1c kom hela 288 spelare, vilket gjorde att det totala antalet spelare vid årets Main Event uppgick till 681, varav 316 av dessa tog sig vidare till dag 2. Från dag 1c fick vi se 138 spelare vidare med Ben Carlton som bästa spelare med 161 000 marker. Dessa 316 kvarvarande spelare sitter fortfarande med en chans att hamnda bland de 68 bästa och därmed vara med och dela på årets prispott som slutade på AUD$6.8 miljoner, med ett garanterat förstapris på AUD$2 miljoner.

Andra intressant spelare som tog sig vidare från dag 1c var bland annat Michael Binger, Scotty Nguyen, Team PokerNews Peter Bäckman, Joe Hachem, Phil Laak, Clonie Gowen och Billy "The Croc" Argyros. Bland de som fick lämna Main Event under denna speldag fanns Gus Hansen, Tom "durrr" Dwan, Jennifer Tilly, Nam Le, John Juanda, Nenad Medic, Lee "final table" Nelson och WSOP-finalisten Chino Rheem.

Dag 2 drog igång idag klockan 12:30 lokal tid, 02:30 svensk tid och redan från start fick vi se en hel del action. Annette Oberstad fick en riktigt bra start där hon dubblade upp sig två gånger i rad. Efter dessa två potter var hennes stack uppe över 100 000 marker, kring den nivå som Michael Tureniec inledde dagen med. Michael inledde även han bra genom att vinna en monsterpott med pocket kungar mot A-Q. Han sitter nu, sex timmar in i dag 2 med över 300 000 marker och är därmed uppe i toppen av fältet. Andra spelare som fram tills nu, under dag 2, gått bra är Joe Hachem, Patrik Antonius, Ivan Demidov och Clonie Gowen.

Bland de som redan fått tacka för sig finner vi Tony G, Maya Geller-Antonius, Jeff Madsen, Phil Laak, Mark Vos, Neil Channing, för att nämna några.

PokerNews Gloria Balding lyckades under dagen få en pratstund med Patrik Antonius. Här nedan har ni denna intervju.

Fler uppdateringar kommer att komma i denna artikel, under dagens lopp där vi håller ett extra vaksamt öga på svenskarna.

Vill inte vänta på uppdateringar, då kan ni följa händelserna direkt via vår engelska Aussie Millions live-rapportering.

Uppdatering 09:10

Efter att tappat lite var Tureniec nere på 245k innan han åter tog hem en ordentlig pott. Han är nu tillbaka på 310 000 där han fått sällskap av bland annat Annette Oberstad som även hon ligger runt 300 000 nivån. Hon var involverad i en pott sittandes med J-J mot motståndarens 9-10. Floppen visade A-9-9, turn J och river K. Efter att knekten fallit på turn åkte pengarna in för både Annette och hennes motståndare. Med sin kåk kunde hon kamma hem potten och sitter med en stack på omkring 300 000 marker.

Uppdatering 10:50

Spelarna har nu återvänt från middagspausen och kvar i turneringen finns nu drygt 140 spelare. Glädjande nog kan vi även rapportera att Stefan Mattsson, som inledde dagen relativt short-stacked med 20 000 framför sig, fortfarande finns med i fältet och har nu drygt 170 000. Han slog nyligen ut vinnaren av Aussie Millions event #3, Mel Judah. Ni kan följa Mattsson och Tureniecs framfart via vår engelska blogg här.

Uppdatering 15:30

Spelet avbröts för drygt 30 minuter sedan och vi sitter ännu med inofficiella siffror men om våra beräkningar stämmer har vi en svensk i ledning. Svenskfödda Annica Ivert, numera bosatt i Japan, leder Aussie Millions efter dag 2, sittandes med 555 900, tätt följd av en annan kvinnlig spelare, Annette "Annette_15" Oberstad som slutade dagen med 454 800. Tureniec ser ut att ha slutat dagen med omkring 332 000 marker, tätt bakom Patrik Antonius. Detta skulle betyda att han är åttonde bästa spelare efter dag två. Även Stefan Mattsson har tagit sig vidare till dag 3, efter att ha slutat dagen på 178 000. Av dagens 316 startande har 86 lyckats ta sig vidare till dag 3 och är därmed fortfarande med i jakten på prispengarna. Ytterligare 24 spelare måste lämna turneringen innan resterande fält är garanterade prispengar där 64 plats ger AUD$15 000. Självfallet har alla dessa 86 ett enda mål i siktet, förstaprispet på AUD$2 miljoner! Så fort de officiella siffrorna blir tillgängliga presenterar vi listan över spelare vidare till i morgon, dag 3 Aussie Millions Main Event

Vi återkommer igen under morgondagen med fortlöpande rapporter från turneringen där vi följer svenskarnas framfart.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories