Svenska framgångar vid Spanska mästerskapen i poker

Svenska framgångar vid Spanska mästerskapen i poker 0001

Det råder just nu ingen större brist på svenska framgångar inom större live-event med bland annat Martin de Knijff 15 plats i senaste WPT-turneringen. Även i Spanien har svenskarna visat framfötterna, denna gång i Spanska mästerskapen i poker med två spelare vid finalbordet, årets SM-Cosmopol vinnaren Christer Lagerström samt det kända pokeransiktet Johan Storåkers.

83 spelare hade alla tagit sig till Mallorca för att spela i detta event, däribland Christer och Johan, som båda lyckades med en finalbordsplacering. Bäst av svenskarna blev Christer som slutade trea precis före Storåkers som åkte på fjärdeplats. Lagerströms tredjeplacering gav honom en prischeck på 190 000kr.

- Efter dag ett var jag ganska stor chipleader, berättar Christer Lagerström. När det närmade sig finalbord hade stackarna jämnats ut. Efter att ha varit oerhört nära på att åka ut när mina Q-Q gick upp emot K-K lyckades jag komma tillbaka och kände ett tag lite segervittring.

Någon seger blev det som sagt aldrig utan en hedrande tredjeplats efter att Christer tvingats ställa sin allt minskade stack med A-8. Han fick gensvar från en spelare med 3-3 vars pocketpar stod och tredjeplatsen var därmed ett faktum.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories