WSOP 2018

Ramzi Jelassi tog hem sidoevent i EPT Prag

Ramzi Jelassi tog hem sidoevent i EPT Prag 0001

Samtidigt som finalen i Main Event pågick spelade ett flertal svenskar i ett 2000 euro sidoevent i Prag. Till finalbordet i detta event tog sig Redkingsspelarna och goda vännerna Ramzi Jelassi och Jonas Molander. Bägge dessa spelare var med och gjorde upp om förstapriset på 129 000 euro, närmare 1.4 miljoner svenska kronor med dagens valutakurs.

Bägge spelarna gjorde bra ifrån sig men Molander fick nöja sig med en mycket hedrande fjärdeplats, en plats som gav honom en prischeck på 29 000 euro, motsvarande 320 000kr. Bättre gick det för Jelassi som tog hem segern i detta event. Efter segern berättade han att en av nyckelhänderna, där vändningen kom var när han var all-in mot chipledaren med 5-5 mot ledarens K-K. Floppen kom A-7-2 (alla spader) och med spader K på turn fyllde Jelassi färg, samtidigt som motståndaren nu satt med triss och fortfarande med chans att vinna potten. Med en blank river drog dock Ramzi hem potten och övertog därmed också ledningen och kommandot över kvarvarande finalister.

Efter stabilt spel och god förvaltning av sin stack tog sig Ramzi hela vägen till heads-up spel, där han ställdes mot en norsk spelare. Avgörandet kom när Jelassi synade ner motståndarens all-in med A-10 på handen efter att norrmannen gått all-in på en 9-7-2 flopp. Jelassis A-10 syn skulle visa sig vara korrekt då motståndaren försökt bluffa till sig potten med endast J-3 på handen. Ess hög hand stod sig hela vägen och svenskens förstapris på 1.4 miljoner kronor var därmed säkrat!

Efter segern sa Ramzi:

– Självklart är det kul att få en seger, jag har haft ganska många bra placeringar men som sagt det var längesedan man fick lyfta en segerbuckla", nu blir några timmars sömn nu sen ska vi ut och fira lite ikväll, jag får väl ta notan gissar jag, sa han med ett leende på läpparna.

Jerry, pokermanager på Redkings, bolaget som nyligen skrev avtal med både Ramzi och Jonas var minst sagt nöjd efter dessa framgångar.

– Detta känns väldigt kul och bekräftar att vi har valt rätt spelare till vårt team. Att få båda spelarna, som vi precis har signat, på ett finalbord samtidigt är som en dröm som går i uppfyllelse, sa en mycket nöjd pokermanager.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories