PokerStars lanserar ännu en pokertour - Russian Poker Tour (RPT)

PokerStars lanserar ännu en pokertour - Russian Poker Tour (RPT) 0001

Då var det dags igen och visst är det PokerStars som är i farten även denna gång. Ytterligare en pokertour har nu presenterads, RPT, Russian Poker Tour med PokerStars som huvudsponsor och arrangör. Denna tour ska gå i linje med övriga tourer som operatören tillhandahåller. Vi syftar så klart på EPT, APPT och LAPT. Lägg nu till RPT. Frågan är, vad står sen näst på tur? CPT, China Poker Tour? BPT, Baltic Poker Tour?

Intresset för spelet har ännu inte stagnerat och PokerStars har här sett möjligheten att expandera sitt framgångsrika tourkoncept in på ryska marker med lanseringen av Russian Poker Tour (RPT). Än så länge står två evenemang på schemat där första anhalten blir i St Petersburg . Detta event kommer att spelas under perioden 25 januari till 1 februari 2009 och kommer ha ett inköp på $5000. Det andra och sista evenemanget kommer att spelas i Moskva under perioden 22-28 februari 2009. Detta event ska föreställa Grand final turneringen och har därför också ett högre inköp. Att köpa in sig här kommer kosta $10 000.

Satelliter finns tillgängliga hos PokerStars från låga $2.22 eller 111 FPP och pågår från måndag till lördag klockan 16:30 fram tills den 30 december. Lyckas du gå hela vägen och vinna får du ett paket värt $8000 som består av inköp till Main Event, boende och resekapital.

Den ryska pokermarknanden har bokstavligen talat exploderat under de senaste åren. Se bara på Alex Kravchenko och Ivan Demidov med sin andraplats i WSOP och tredjeplats i WSOP-E. Kanske kommer denna tour att nå samma framgångar som PokerStars ursprungliga tour, European Poker Tour. Även Asian Pacific Poker Tour, vars finalturnering spelas just nu i Sydney, har också visats locka till sig en ökad skara spelare och därmed bevisat att även pokern är på tillväxt i Asien. Det ska bli intressant att följa utvecklingen för denna nya pokertour.

Kom ihåg, ska du besöka Ryssland behöver du ett visum, se därför till att vara ute i god tid inför din kommande resa. Vi rekommenderar att ni besöker http://www.russia.se för mer information om visum och gällande regler.

Vad är det som säger att PokerStars kommer att sluta här. Kanske kommer vi svenskar få möjligheten att spela i en egen pokertour, tillsammans med våra övriga skandinaviska grannar. Ingenting är omöjligt. En dag kanske vi får läsa om lanseringen av Scandinavian Poker Tour (SPT).

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories