Marty Smith segrar i Ladbrokes Poker Million VII

Marty Smith segrar i Ladbrokes Poker Million VII 0001

Samtidigt som flesta spelares fokus var inriktat mot Prag och EPT-turneringen som spelades där pågick Ladbrokes Poker Million VII. Sex finalister skulle här göra upp om ett förstapris på 1 miljon dollar. Segrade gjorde irländaren Marty Smith, som tagit sig till detta finalbord för tredje året i rad. Heads-up besegrade han landsmannen Eoghan O´Dea.

Detta var tredje året i rad som Marty Smith tog sig till finalbordet i detta event. Under de två tidigare eventen slutade han på en sjätte respektive andraplats och inkasserade 100 000 dollar under 2006 och 500 000 dollar i fjol. Men nu i årets event lyckades han gå hela vägen och tog hem segern och tillhörande prischeck på 1 miljon dollar.

Marty fick en mardrömsstart vid årets finalbord efter att fått se sin A-K hand besegrad av en motståndare som satt med K-K. Trots short-stacked lyckades han jobba sig tillbaka in i turneringen och till slut ta hem segern. Detta blev hans tredje stora titel under 2008 efter att ha vunnit WSOPS Omaha Championship samt World Open. Totalt under sin karriär har Marty Smith nu spelat in strax över 3.3 miljoner dollar.

– Jag kan fortfarande inte riktigt tro att det är sant, sa en mycket glad Marty efter segern. Jag trodde turneringen var över när jag förlorade större delen av min stack tidigt i turneringen. Att vända och sen vinna turneringen är nog höjdpunken inom min pokerkarriär. Denna seger bevisar också att det inte är över förrän sista marken är spelad.

Paul Spillane, pokermanager för Boylepoker, sponsorn bakom Marty Smith, hade följande kommentar om Martys seger:

– Marty är en pokerlegend och denna seger markerar ett otroligt poker år för både honom och Boyle Poker. Med tre större segrar i år och att för tredje året i rad ta sig till detta finalbord visar verkligen vilken pokertalang Marty är.

Resultat Ladbrokes Poker Million VII

1 - Marty Smith - $1 000 000

2 - Eoghan O´Dea - $260 000

3 - Ciaran O'Leary - $175 000

4 - Liam Flood - $130 000

5 - Kevin Allen - $100 000

6 - Svein Petter Neilsen - $75 000

Fler nyheter

Other Stories