LAPT tvingas ställa in Nuevo Vallarta event

LAPT tvingas ställa in Nuevo Vallarta event 0001

Det senaste tillskottet på PokerStars.com Latin America Poker Tour, blev till sist aldrig något tillskott, detta efter att lokala organisatörer beslutat att dra in LAPTs spellicens, mitt under dag 1a av Main Event. Efter långa förhandlingar och överlägganden fattades beslutet att ställa in evenemanget helt och hållet.

242 hade alla betalat de 2500 dollar inköpet låg på, för att spela i Main Event på Marival Resorts and Suites i Nuevo Vallarta, Mexiko. Mitt på dagen under fredagen inleddes dag 1a av detta event och med i startfältet fanns en mängd kända pokerspelare. Sen, vid slutet av speldagen beslöt lokala spelkontrollanter som närvarat under hela spelets gång, att avbryta spelet. Förhandlingar inleddes med lokala myndigheter men efter lång överläggning beslöt sig arrangörerna, under lördagseftermiddagen, att ställa in hela detta event.

De kvarvarande 89 spelarna fick dela på prispotten och turneringen var därmed färdigspelad. Enligt uppgifter fick var och en av de 89 spelarna 5000 dollar direkt från prispotten. Den kvarvarande summan i prispotten fördelades sedan baserat på markerställning, något som kan komma att ske via en uppskattning då hela lokalen belagts med lås och bom. Utöver detta kommer även 500 dollar att delas ut till respektive spelare, detta utöver den gällande prispotten.

Turneringen i sig hade flutit på fram tills den nionde nivån med de lokala spelkontrollanterna närvarandes för att övervaka spelet. Vid 22:30 tiden under fredagskvällen, lokal tid, beslöt sig dock dessa kontrollanter helt plötsligt att dra in LAPTs spellicens. Då, vid denna tidpunkt, eskorterades spelare och media ut ifrån turneringsområdet och turneringsdirektören Mike Ward meddelade att spelet pausats tills ny information presenterades.

Vid den tidpunkten återstod 89 spelare, däribland Greg Raymer. Alla spelare, media personal och åskådare beordrades att lämna området omedelbart. Spelare fick lämna sina marker vid borden och lämna området tillsammans med personal, dealers och media.

De förvånade samt förvirrade spelarna spenderade sedan de närmaste timmarna med att försöka få klarhet i den bakomliggande orsaken samtidigt som de försökte få svar om det skulle bli någon fortsättning eller inte. Först efter midnatt fick de beskedet att de skulle återkomma klockan 12:00 nästa dag då de skulle få en uppdatering över händelsen. Under natten försökte advokater för LAPTs räkning förhandla med de lokala spelkontrollanterna utan resultat.

När spelarna sen återvände under lördagen fick de informationen att turneringen fortfarande var pausad och först ett flertal timmar senare kom det slutgilltiga beskedet att turneringen ställts in.

Hur detta kommer påverka eventuella framtida evenemang i Mexiko återstår att se. Med alla gråzoner kring landets spellagar kan resultera i att vi inte får se någon större turneringen inom snar framtid.

Strax efter att att de stor klart att turneringen ställts in, presenterade LAPT detta uttalande:

The Latin American Poker Tour (LAPT) bekräftar att pokerturneringen i Nuevo Vallarta, Mexiko, ställts in av lokala organisatörer. Bakomliggande orsaker är ännu oklara.
LAPT vill samtidigt påpeka att de har samarbetat till fullo och i god tro under alla gällande regler och lagar som framställts av de mexikanska myndigheterna. LAPT respekterar och efterföljer alla gällande lagar och regler i vars land våra turneringar spelas.
LAPTs partner i Mexiko skaffade ett formellt tillstånd från den mexikanska myndigheten "Mexican Ministry of the Interior (SEGOB)" där de tilläts att hålla detta evenemang. Eftersom LAPT följt alla de regler som ställts gentemot oss samt gällande lagar under "Code of the Mexican Federal Law of Games and Raffles" undersöks nu orsaken av advokater, till varför detta event tvingades ställas in.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories