JC Tran tar hem segern i PartyPokers Premier Poker League III

JC Tran tar hem segern i PartyPokers Premier Poker League III 0001

Efter att ha inlett den tredje upplagan av PartyPokers Premier League III i strålande form avslutade JC Tran evenemanget på samma goda manér. Hans första turnering på europeisk mark slutade i en seger, detta efter att han slagit Tony G heads-up. Förstaplatsen gav JC Tran en prischeck på $300 000. Tony G som slutade på tredje plats i Premier League II avancerade nu en placering och tog hem andraplatsen och de $150 000 som platsen betalade.

Till finalbordet i PartyPoker Premier Poker League III tog sig följande spelare:

Stol 1: Tom Dwan (USA) - 260,000

Stol 2: Juha Helppi (Finland) - 340,000

Stol 3: Tony G (Australien) - 260,000

Stol 4: Roland de Wolfe (England) - 230,000

Stol 5: JC Tran (USA) - 450,000

Stol 6: Peter Eastgate (Danmark) - 390,000

Finalen inleddes med mörkar på 5000/10 000 och redan i tidigt skedde lyckades Tony G dubbla upp sig mot internetgiganten Tom "durrrr" Dwan och övertog därmed ledningen. Trots att Dwan satt som short-stacked efter denna hand lyckades han se två spelare försvinna från finalbordet innan det till slut skulle bli hans tur.

Först att tacka för sig blev årets vinnare av WSOP Main Event, Peter Eastgate. Han följdes sen av engelsmannen Roland de Wolfe som slutade femma. Därefter var det Tom Dwans tur och även denna gång var det Tony G som var boven i dramat. Tony tog Dwans resterande marker och slog ut honom på en fjärdeplats. Det var även Tony som krossade Helppis dröm om att bli förste spelare att vinna detta evenemang två gånger. Helppi var all-in med A-10 bara för att få en syn av Tony som satt med A-Q. Med en dam på floppen var turneringen över för finnens del och han fick nöja sig med en tredjeplats och $80 000 på fikan. Han kunde i alla fall lämna London med plus i plånboken, om något en liten tröst.

När heads-up matchen påbörjades mellan Tony G och JC Tran var det Tony som satt med kommandot och ledningen. Tran lyckades dock arbeta sig tillbaka in i matchen och efter en tids spel även överta ledningen. Avgörandet kom sedan när Tran limpat preflop 9-7 och Tony checkat med K-8. På brädan kom 5-6-7 och gav Tran topp par med stegedrag. Tony, som även han satt med stegedrag valde att check-raisa all-in på Trans 60k satsning, vilket Tran självfallet synade. Med en blank turn och river var JC Trans seger ett faktum.

Kanske kommer vi i och med denna seger få se allt mer av Tran i europeiska turneringar. Han deltar för första gången någonsin i en turnering på europeisk mark där han går och vinner. Detta måste ha fått honom att tänka på eventuella framtida europeiska turneringar.

Resultat PartyPoker Premier Poker League III

1 - JC Tran - $300,000

2 - Tony G - $150,000

3 - Juha Helppi - $80,000

4 - Tom Dwan - $50,000

5 - Roland de Wolfe - $40,000

6 - Peter Eastgate - $30,000

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories