En av grundarna bakom PartyGaming når förlikning med amerikanska myndigheter

En av grundarna bakom PartyGaming når förlikning med amerikanska myndigheter 0001

En av personerna som grundade företaget PartyGaming, Anurag Dikshit, nådde under tisdagen en förlikning med det amerikanska justitiedepartementet. I förlikningen erkände Dikshit sig skyldig på en punkt under den amerikanska Wire Act lagen från 1961. Han kommer genom denna uppgörelse att betala ett skadestånd till de amerikanska myndigheterna på 300 miljoner dollar.

Dikshit, som för närvarande äger 27 % av företaget PartyGaming, har redan betalat den första av totalt tre $100 miljoner betalningar i enlighet med de villkor som togs fram under hans uppgörelse. Den andra $100 miljoner betalningen skall vara betald inom tre månader och den tredje och sista betalningen skall vara gjord senast september nästa år. Trots uppgörelsen kan Dikshit fortfarande dömas upp till två år i fängelse. Han är dock släppt i väntan på att domen ska förkunnas, vilket sker den 16 december 2010. Dikshit betalade även en borgen på $15 miljoner. Utöver detta har han också lovat hjälpa det amerikanska myndigheterna med andra, pågående förundersökningar samt lovat att begränsa sitt resande till enbart sitt hemland, Indien, länder inom EU samt New York.

Uppgörelsen är den första av sitt slag där de amerikanska myndigheterna använt sig av "Wire Act" lagen gentemot online-relaterade ärenden som sportbetting. Denna uppgörelse besparade bägge parterna från en lång och utdragen rättegång med en oviss utgång. I ett uttalande sa Dikshit: "Enligt vad jag förstod var risken stor att amerikanska lagar hade brutits."

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories