Poker After Dark inleder sin femte säsong med WSOP-finalister

Poker After Dark inleder sin femte säsong med WSOP-finalister 0001

Poker After Dark, det allt så populära pokerprogrammet, återkommer till tv-rutan med en ny säsong, den femte i ordningen. Denna säsong inleds med en uppställning som går under namnet "Close But No Cigarr" där alla sex spelare, någon gång under sin pokerkarriär, nått finalbordet i WSOP Main Event men aldrig lyckats gå hela vägen och vinna turneringen. Det råder dock ingen brist på WSOP-armband bland spelarna då de har vunnit sammanlagt 13 armband tillsammans.

Startfältet består av Andy Black, Allen Cunningham, Mike Matusow, Dewey Tomko, David Williams och Lee Watkinson. Alla sex spelare har hostat upp de $20 000 som det kostar att delta i detta event, där segraren tar hem hela prispotten på $120 000. Första avsnittet av denna säsong kommer att sändas på NBC i USA idag, den 29 december för att sen pågå under de fem följande dagarna. Omgången avslutas med ett specialavsnitt kallat "Directors Cut" som kommer sändas den 3 januari. Här får tittarna ta del av klipp från bakom kulisserna samt spelarintervjuer.

Andy Blacks första chans på detta åtråvärda WSOP-armband kom i 1997 års Main Event, där han slogs ut på 14 plats av pokerlegendaren Stu Ungar. Efter att ha tagit en paus från pokern återkom han vid 2005 års Main Event och slutade då på en hedrande femteplats.

Black var inte den enda spelaren vid detta Poker After Dark bord som fick se Joe Hachem ta hem segern vid 2005 års event. Även Mike Matusow lyckades ta sig till detta års finalbord men också till finalbordet vid 2001 års event. Han fick nöja sig med en niondeplats vid 2005 års event och en sjätteplats vid 2001 års turnering. När det5 gäller Dewey Tomko måste han vara den av spelarna som varit närmast efter inte mindre än två andraplatser. Hans första kom 1982 efter att han förlorade heads-up matchen mot Jack Straus. 19 år senare, vid 2001 års event, förlorade han heads-up mot Carlos Mortensen. Avgörandet kom när Dewey var all-in med pocket ess och gick upp emot Mortensens K-Q hand, en hand som skulle visa sig bli den segrande handen i denna turnering och Dewey fick åter igen nöja sig med ännu en andraplats.

David Williams är den andra spelaren vid bordet som har en andraplats från ett Main Event, en andraplats som kom vid 2004 års turnering, då han förlorade heads-up matchen mot Greg Raymer. Allan Cunningham tog sig till 2006 års finalbord där han bemästrade en fjärdeplats bakom segraren Jamie Gold. Sista spelaren vid Poker After Dark bordet, Lee Watkinson, slogs ut på åttondeplats vid 2007 års event, av den slutgilltiga segraren i turneringen, Jerry Yang.

Detta blir första gången som Black, Watkinson och Tomko spelar i Poker After Dark. Allen Cunningham och David Williams sitter båda med en seger från tidigare PAD-event samtidigt som Mike Matusow fortsätter att jaga sin första PAD-seger.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories