EPT Prag - Sammafattning efter nivå 10, 12 och 14 dag 2

EPT Prag - Sammafattning efter nivå 10, 12 och 14 dag 2 0001

Spelet i PokerStars.com EPT Prag pågår för fullt. Till start idag kom 177 spelare varav 21 svenskar. I toppen av fältet inför starten fann vi ingen mindre än Christer Johansson. Dessa 21 svenskar skulle nu slåss om de 56 betalande platserna och förstapriset på 774 000 euro.

Efter tio spelade nivåer har fältet krymt ner till 104 spelare och av de 21 startande svenskarna finns 12 kvar. Bäst bland dessa är just nu Jakob Edberg som sitter med 134 000, följt av Rifat Palevic med 117 000 och Christer Johansson med 86 000. Ställningsmässigt ligger Jakob på en tredjeplats, Rifat på en sjätteplats och Christer på 18 plats. Värt att nämna är att Stefan Mattsson, som startade dagen från 174 plats av de 177 startande med endast 7100 framför sig, fortfarande finns med i turneringen. Han är fortfarande shortstacked med 12 700 framför sig och innehar en 94 plats av de 104 kvarvarande spelarna.

Leder för tillfället gör Constandinos Alexious från Grekland med 185 000. Bakom sig har han finländaren Fredrik Nygard med 143 000 och som sagt Jakob Edberg med 134 000. Även Ludovic Lacay fortsätter att visa sig het. Efter nivå 10 sitter han nu med 117 000 och är på god väg att ta sig vidare till dag 3. Dagens spelfält ska spelas ner till 32 spelare innan man bryter för dagen. Med 104 spelare kvar kan drygt hälften av spelarna räkna med att inkassera prispengar.

Ni kan följa händelserna live via vår engelska live-rapportering. Klicka på denna länk och följ spelarnas framfart.

Uppdatering 17:10

Vi närmar oss bubblan och Oscar Silow är en av de spelare som lever farligt nära att hamna utanför prispengarna då han sitter som shortstacked med 19 000 framför sig ett fåtal bakom sig. Dessvärre har Christer Johansson, via ett idiotspel av hans motståndare, slagits ut ur turneringen. På en sju hög flopp med Christer sittandes med 6-7 betar han ut. Motståndaren, som enbart satt med Q-10 off valde här att ställa all-in och Christer synade. Självfallet föll en 10 på turn och Christers turneringen var därmed över.

Efter den handen föll kommentaren "Well played" från Christers sida med en viss antydan till ironi i rösten.

När nivå 12 var färdigspelad hade tidigare bäste svensk, Jakob Edberg, fallit tillbaka en aning från tidigare 134k ner till 105k. Bäste svensk nu var Rifat Palevic som satt med 140k. Under de senaste två nivåerna har totalt fyra svenskar försvunnit och åtta återstår nu. Den svensk som kanske imponerat mest under dessa två nivåer måste i alla fall vara Stefan Mattsson som ökat sin stack från 13 000 till 63 000. Med denna stack framför sig samt den rutin han sitter med har han goda chanser att avancera till dag 3. När nivå 12 var färdigspelad ledde fransmannen Manuel Bedvand som då satt med 250k med finländaren Fredrik Nygard tätt bakom med 235k. Palevic med sina 140k var då sjunde bäste spelare.

Uppdatering 19:10

58 spelare återstår, två till ska ut innan kvarvarande spelare är garanterade prispengar. En som verkligen har en tung uppgift framför sig är Silow som efter nivå 14 är sist i fältet med 7 600. Bättre har det gått för både Mattsson och Edberg som bägge avancerat i fältet. Mattsson satt efter nivå 14 med 83 000 framför sig och Edberg hade ökat sin stack till 195 000 och var därmed bäste svensk igen. Rifat Palevic lyckades öka en aning under dessa två nivåer och sitter nu med 175 000 vilket även Petter Pettersson gjort som nu har 147 000 framför sig. Alla åtta svenskar från nivå 12 finns fortfarande kvar efter nivå 14.

Uppdatering 19:30

Bubblan brast och Silow lyckas med nöd och näppe ta sig in i prispengarna. Lagom innan bubblan brast dubblade han upp sig. De var dock en annan svensk som var involverad i att bubblan brast. Rifat Palevic synade österrikaren Erich Kollmans all-in med K-K mot motståndarens A-Q. Med en blank bräda tog Palevic hem potten och Kollman blev bubblaren i EPT Prag.

Vi återkommer igen i morgon med en sammanfattning över dagens spel och med listan över spelare vidare till dag 3. Hoppas att få se i alla fall sex svenska spelare vidare till i morgon.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories