EPT Prag - Årets sista EPT-event har nu startat

EPT Prag - Årets sista EPT-event har nu startat 0001

EPT Prag blir det sista EPT-eventet att avsluta ett oerhört händelserikt poker år. Nu är detta inte det sista eventet av denna EPT-säsong utan de sista eventet under 2008. Denna femte säsong av EPT kommer pågå fram till månadsskiftet april/maj med den traditionella finalen i Monte Carlo som avslutning.

Idag spelas den första av två inledande speldagar, dag 1a. Normalt brukar vi se ett relativt tunnsått spelfält under den första speldagen där kända profiler i regel väljer att spela den andra speldagen, dag 1b. Här i EPT Prag går vissa spelare mot strömmen. Med i dagens startfält finns spelare som Johnny Lodden, Mats Iremark, Micke "jultomten" Norinder, Luca Pagano, Sander Lyloff, Mike "Timex" McDonald, regerande EPT Prag mästaren Arnaud Mattern samt vinnaren av årets EPT London, Michael Martin tillsammans med den alltid fruktade danska spelaren Mads Andersen. Med dessa spelare med i dagens startfält kommer publiken och alla railbirds garanterat bjudas på underhållande poker.

Spelplatsen för detta event är Hotel Hilton. Taket är satt till 600 spelare med ett inköp på 5250 euro. I den preliminära rapport vi fått har 217 spelare kommit till start under dag 1a och av dessa är hela 21 svenskar. Förutom Iremark och Norinder som vi redan nämnt finner vi även David Sonelin, Stefan Mattsson, Michaela Johansson, Christoffer Sonesson och Hans Eskilsson, för att nämna några.

När den officiella listan presenteras återkommer vid med en närmare rapport om dagens deltagare, däribland närvarande svenskar. Till dess kan ni följa händelserna live via vår engelska live-rapportering, klicka på denna länk och ett nytt fönster öppnas med live-rapporteringen.

Uppdatering

Det officiella deltagarantalet för dag 1a landade på 272 spelare varav 25 av dessa är svenskar. Tyvärr måste vi meddela att Christoffer Sonesson redan blivit utslagen ur turneringen.

En annan, kanske mindre intressant spelare som också slagits ut är holländaren Rolf Slotboom men omständigheterna kring hur han slogs ut gör det hela extra intressant. Nu råkade de nämligen dealern vara hans flickvän och blev person som delade ut den avgörande handen där han slogs ut.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories