World Series of Poker finalisten - Scott Montgomery

World Series of Poker finalisten - Scott Montgomery 0001

Scott Montgomery är en 26 år gammal pokerspelare från Perth, Ontario i Kanada. Innan han tog sig till finalbordet i årets WSOP var det säkert inte många som hört talas om den pokerspelare. Detta är dock inte första gången som han hamnat i rampljuset. Tidigare i år, under februari månad, tog han sig till finalbordet i WPT LA Poker Classic i massiv ledning, bara för att sluta femma av de sex finalisterna. Här ställdes han mot ett oerhört tufft motstånd med Phil Hellmuth, Quinn Do, Nam Le och den slutgilltiga vinnaren, Phil Ivey. Nu är det dags för nästa rampljus och denna gång i den allra största turneringen av dem alla. När Montgomery fick frågan om han var orolig hade han svarat med "jag kommer att vinna".

Det var under en vistelse i Japan, där Montgomery arbetade som engelskalärare som han började spela poker. Som man kan förvänta sig av en lärare studerade han spelet noga och läste varje bok han kom över. Han började, som de flesta pokerspelare, med att spela online där han förlorade sina fyra första $50 insättningar. Därefter kom vändningen då han vann en sexmanna $30 turnering och inkasserade ett förstapris på $900. Enligt han själv har han inte gjort en enda insättning efter detta.

Under dagarna mellan World Series of Poker och finalbordet har Montgomery fortsatt att spela poker. Han lyckades bland annat med att ordna en niondeplats i en förturnering till Legends of Poker. Han begav sig därefter över till Europa för att spela i både EPT och WSOP-E, dessvärre utan framgångar. I EPT Barcelona åkte han ut redan under dag 2, i EPT London under dag 1 samt sent under dag 2 i WSOP-E, efter att ha startat dag 2 med fjärde största stack. Han hade här inte turen på sin sida. Två gånger åkte pengarna in i potten på turn, när han satt med bästa handen, bara för att se motståndaren dra ut honom på rivern. I den avgörande handen lyckades motståndaren få runner-runner färg för att skicka hem Montgomery.

Montgomery kommer till finalbordet med tredje största stack med 19 690 000 framför sig. Han har endast Phillips och Demidov framför sig. Detta finalbord tillsammans med hans WPT-final gör, oavsett hur det går i turneringen, att 2008 är ett år han sent kommer glömma.

Det råder dock inget tvivel om att han inte nöjer sig med att bara ha tagit sig till finalbordet. I en kommentar sa han:

- Jag planerade att vinna denna turnering redan från dag 1 och nu när jag tagit mig så här långt, tänker jag göra just de.

Här följer en intervju som vi på PokerNews gjort med Scott:

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories