World Series of Poker finalisten - Peter Eastgate

World Series of Poker finalisten - Peter Eastgate 0001

Peter Eastgate representerar ensam hela Skandinavien vid årets finalbord. Denna 22-åring från Odense, Danmark sitter med tre års pokererfarenhet bakom sig och med fyra penningplaceringar från live-turneringar på sin resumé, alla från European Poker Tour. Han största vinst i ett live-event kom under 2007 års Paddy Power Irish Open där han slutade på niondeplats, vilket gav honom en prischeck på $46 714. Nu, efter att ha tagit sig till finalbordet vid årets WSOP, har hans största vinst ökat med minst 20 gånger då han, precis som de övriga finalisterna, är garanterad minst $900 700 i prispengar.

Eastgate har förstås siktet inställt på förstapriset på 9.1 miljoner dollar. Skulle han ta hem segern i denna turnering kommer han samtidigt att slå Hellmuths rekord om att vara den yngsta spelaren någonsin som vunnit ett WSOP Main Event.

Innan årets WSOP var Peter Eastgate ett relativt okänt namn inom internationella kretsar men hemma i Danmark rankas han som en av landets fem bästa pokerspelare, spelandes främst på Ladbrokes och PokerStars. Hans speciallitet är short-handed och heads-up spel samt high-stakes limit cash games upp till $200/$400 nivån. När personer ombetts beskriva Eastgates spelstil har de sagt att han orädd samt oberäknelig vid bordet. Det danska pokerproffset Jacob Rasmussen fick frågan om Peter Eastgate var den nästa Gus Hansen:

- Inte direkt. Det är mer att Gus Hansen var den första Peter Eastgate.

Eastgate å andra sidan var mer blygsam i sitt uttalande:

- Jag tror att Gus Hansen kommer att vara Danmarks bästa spelare. Även om jag skulle vinna denna turnering så skulle inget ändras.

Oavsett vart Eastgate kommer att sluta i denna turnering kommer han att hamna med i Danmarks topp 10 penninglista. Redan nu är han Danmarks andra spelare att ha tagit sig till ett WSOP-finalbord men hoppas nu bli den första danska spelaren att vinna samma event. Inför finalbordet sitter Peter med en stack på 18 375 000 och innehar fjärde största stacken. Inför finalen har han sagt att han ska studera videoupptagningar av sina motståndare och därigenom förbereda sig mentalt på den stora press som kommer med finalen. "Skulle jag vinna, skulle det förändra mitt liv totalt", kommenterade han.

Här är en intervju som vi på PokerNews nyligen gjort med Peter Eastgate:

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories