World Series of Poker finalisten - Dennis Phillips

World Series of Poker finalisten - Dennis Phillips 0001

Den äldsta spelare i november 9 gruppen och ledaren inför årets finalbord är ingen mindre än Dennis Phillips. Med endast fyra år inom poker har han nu tagit sig till finalbordet i världens största pokerturnering. Även om han bara har spelat poker i fyra år är det just Dennis som de övriga spelarna vid finalbordet bör se upp med. Han är den av de nio som kommer med flest marker till bordet, med 26 295 000 framför sig. Det är över 2 miljoner mer än närmaste motståndare, Ivan Demidov och väl över snittstacken på 15 miljoner.

Phillips lyckades, precis som Darus Suharto ta sig till årets Main Event genom att vinna en satellit. Denna satellit var dock en $200 turnering som spelades i Phillips hemstad, St. Louis. Även om han inte lyckats spela till sig pengar vid något tidigare WSOP har han två penningplaceringar från ett WSOP-Circuit event, Grand Tunica i Robinsonville, där han spelade in totalt $4578. Detta är nu bara en bråkdel av de han är garanterad som minst i denna turnering. Alla de nio finalisterna vet, redan innan de kommer till finalbordet att de minst har vunnit $900 700. Det finns i och för sig ingen av de nio finalisterna som inte har siktet inställt på de $9.1 miljoner som väntar förstapristagaren.

Som chipetta får Phillips axla favoritskapet inför denna final. Inga av de åtta utmanarna kommer dock att ge sig i första taget och ska favoriten ro hem segern i denna final, då kommer han få arbeta. Efter senaste framgångarna vid WSOP-E är dock chiptvåan, Ivan Demidov, även han en stor favorit till att ta hem segern.

Oavsett hur mycket Phillips vinner kommer han att donera delar av sin vinst till välgörande ändamål. I en kommentar sa han:

- Välgörenhet har alltid varit en viktig del i mitt liv och förhoppningsvis kommer fler pokerspelare och finalbordsdeltagare följa detta exempel.

Efter att de stod klart att han tagit sig till årets finalbord i World Series of Poker har han, på bästa möjliga sätt, försökt ge tillbaka till samhället. Vid två tillfällen deltog han i pokerevenemang för välgörande ändamål. Den första turneringen samlades de in pengar forskning mot cancer och i den andra ville man samla ihop pengar till en familj, vars far som var brandman, omkommit.

Vi får hoppas att Phillips tar hem segern vid årets final. Kanske kommer delar av hans vinst hjälpa till att finna fram ett botemedel eller vaccin mot cancer.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories