World Series of Poker finalisten - Darus Suharto

World Series of Poker finalisten - Darus Suharto 0001

I morgon är det dags, nu ska finalen i årets World Series of Poker avgöras och "november 9" gruppen kommer åter att samlas för att göra upp om de miljoner dollar som väntar i prispengar. Ska Dennis Phillips lyckas leva upp till favoritskapet eller ska finalbordets andra favorit, Ivan Demidov ta hem segern. Oavsett vem som vinner kommer denne skatta sig lycklig och gå ifrån bordet med över 9 miljoner dollar i prispengar, utöver guldarmbandet och titeln 2008 års världsmästare.

Nästa finalist som vi presenterar är Darus Suharto, 39 år gammal med tre års erfarenhet inom poker. Redan under sitt första år inom poker lyckades han kvalificera sig till World Series of Poker genom att vinna en onlinesatellit och då, vid 2006 års Main Event, slutade han på en 448 plats vilket gav honom en prischeck på $26 389. Även till årets Main Event kvalificerade sig Darus via en satellit, denna gång via PokerStars. Först spelade han en $80 satellit som gav honom en plats i en $650 satellit. Väl där säkrade han en biljett till årets Main Event. Hans investering på $80 är nu värd minst $900 000.

Suharto kommer ursprungligen från Indonesien men flyttade som ung, tillsammans med sin familj, till Toronto, Kanada där han bor än idag. När det gäller poker ser han sig själv som en amatörspelare där poker är hans främsta hobby. I en tidigare intervju han gjort med oss här på PokerNews beskrev han sin placering i 2006 års WSOP som hans stoltaste ögonblick, mest på grund av att han såg sig själv som en "riktig åsna inom poker" just då. Om det är en sak han inte kallar sig själv så är de en "gambler" och med sina 13 år inom bokföring har han inga planer på att lämna sitt ordinarie jobb för pokern. Än gillar han sitt arbete och tänker fortsätta med det, oavsett vad som händer i denna turnering. Poker tänker han fortsätta spela för skojs skull och vill försöka hålla det på den nivån.

Suharto kommer att inleda finalen på en delad femteplats i marker. Både han och Ylon Schwartz kommer att starta med 14 520 000 marker vardera. Frågan är nu om han kommer göra en Moneymaker, vinna sig en plats till Main Event via en satellit och sen vinna hela turneringen. De är något som tiden får utvisa.

Vi på PokerNews fick tillfälle att intervjua Darus och här är vad han hade att säga:

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories