World Series of Poker finalisten - Craig Marquis

World Series of Poker finalisten - Craig Marquis 0001

I morgon är det dags, nu ska finalen i årets World Series of Poker avgöras och "november 9" gruppen kommer åter att samlas för att göra upp om de miljoner dollar som väntar i prispengar. Ska Dennis Philips lyckas leva upp till favoritskapet eller ska finalbordets andra favorit, Ivan Demidov ta hem segern. Oavsett vem som vinner kommer denne skatta sig lycklig och gå ifrån bordet med över 9 miljoner dollar i prispengar, utöver guldarmbandet och titeln världsmästare 2008.

Craig Marquis är en av dessa nio finalister och är den näst yngsta spelaren vid bordet, blott 23 år gammal. Med ett och ett halvt års pokerspel bakom sig har han nu lyckats ta sig till finalen i 2008 års WSOP. Han har dock två placeringar i prispengarna från tidigare WSOP-turneringar, en $5,000 PLHE turnering där han slutade 34 och vann $14,030 samt i en $1,000 NLHE turnering där han kom på 30 plats och vann $16,133, bägge under fjolårets WSOP.

Som erfaren internetspelare, spelandes på high-stakes bord skulle man kunna tro att han vunnit sin plats till Main Event via en satellit men så var inte fallet. Han köpte själv in sig i turneringen för $10,000, en insats som är värd minst $900 000.

Marquis kommer nu i denna final att försöka slå Hellmuths rekord med att bli den yngsta spelaren någonsin att vinna ett WSOP Main Event. Med den näst minsta stacken har han en lång väg att gå men som man säger i poker "chip and a chair", allt är möjligt.

Här följer en intervju som Craig gjorde med oss på PokerNews:

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories