PokerNews spelarfokus - Ivan Demidov

PokerNews spelarfokus - Ivan Demidov 0001

Ivan Demidov var förmodligen ett namn det flesta av oss aldrig hört talas om innan årets World Series of Poker. Efter att ha hamnat bland de sista nio vid WSOP Main Event lyckades dock denna 27-åriga moskvabo skapa ett namn för sig själv samtidigt som han förknippades med "November 9". Detta är datumet för årets finalbord av WSOP Main Event, där de sista nio spelarna gör upp om ett förstapris på 9 miljoner dollar. Innan Main Event hade Demidov enbart lyckats med en penningplacering tidigare i WSOP med en 11 plats i event 44, $1,000 No-Limit Hold'em med rebuys. Onekligen ett enastående resultat för att bara ha spelat poker i drygt två år.

Det skulle visa sig att resan inte var slut där. Redan innan finalbordet i WSOP skapade Demidov rubriker då han lyckades ta sig även till finalbordet i WSOPE. En seger där och han var sedan på god väg att kunna skriva WSOP-historia genom att bli den första spelaren någonsin att vinna både ett WSOP och ett WSOPE armband. Nu blev det aldrig så, då Demidov slutade på en hedrande tredjeplats i WSOPE. Han lämnade London £334 850 rikare samtidigt som han satt sig respekt hos sina kommande motståndare. Efter denna prestation måste Demidov vara en av favoriterna vid finalen den 9 november.

Vid finalen den 9 november kommer Demidov till finalbordet med näststörsta stack och var så säkra på att han kommer sätta dessa marker till användning. Kanske blir det han som tar hem Rysslands första Main Event vinst. Närmast hitintills var landsmannen Alexander Kravchenko som i fjol slutade på en fjärdeplats i Main Event.

Här är vad som väntar de nio finalisterna i form av prispengar:

1 - $9,119,517

2 - $5,790,024

3 - $4,503,352

4 - $3,763,515

5 - $3,088,012

6 - $2,412,510

7 - $1,769,174

8 - $1,286,672

9 - $900,670

[I]*Ursprungligen publicerad 15 oktober i samband med World Series of Poker Europa[/I]

PokerNews Gloria Balding intervjuar Ivan Demidov vid World Series of Poker:

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories