High Stakes Poker återvänder till tv-rutan

High Stakes Poker återvänder till tv-rutan 0001

Alla vi där ute som på ett eller annat sätt intresserat oss för poker har knappast kunnat undgå att höra talas om tv-programmet High Stakes Poker. Under fyra säsonger har pokerfantaster världen över kunnat följa några av världens bästa pokerspelare i live high stakes poker. Denna tv-serie blev en stor hit bland tittarna och kanske även det populäraste pokerprogrammet av alla i tv-rutan. Vem kan glömma handen mellan Gus Hansen och Daniel Negreanu, pocket femmor mot pocket sexor där bägge spelare floppar triss och där Gus fyller fyrtal på turn samtidigt som Daniel får kåk. Med dessa händer åkte pengarna in och Gus, med sitt fyrtal, kunde inkassera $575 700.

Efter ett långt uppehåll har nu aktörerna bakom High Stakes Poker beslutat sig att äntligen starta inspelningarna av den femte säsongen. Mellan den 19-21 december i år kommer dessa kända pokerprofiler att samlas på The Golden Nugget i Las Vegas och delta i detta massiva cashspel.

Än har inga namn officiellt presenterats till programmet men det skulle säkert förvåna många om vi inte fick se Mike Matusow, Patrik Antonius, Doyle Brunson och Daniel Negreanu dyka upp vid ett eller annat tillfälle. Själv skulle jag bli mycket förvånad om inte årets WSOP Main Event vinnaren, Peter Eastgate, inte deltog eller online sensationen Thomas "Durrrr" Dwan.

Självfallet finns förhoppningarna på att Phil Hellmuth kommer tillbaka, lika så Phil Ivey, Gus Hansen och PokerNews egna, Tony G. Vi räknar nästa också med att få se en av de större förlorarna från tidigare säsonger, grundaren av Cirque de Soleil, Guy Laliberte. Guy var en av personerna involverade en av de största potterna någonsin i High Stakes Pokers historia. Har var upp emot poker legendaren Doyle Brunson i en pott som till slut landade på $818 100. Guy satt som förlorare med A-5 mot Doyles A-10.

Det har även förekommit prat om att det under denna säsong ska spelas high stakes Omaha. Detta skulle onekligen ge programmet en extra krydda även om det är Texas Hold em som lagt grunden till pokers popularitet i tv-rutan. Vanligtvis lockar andra pokervarianter inte till sig samma mängd tidigare tittare som Hold em gör men vi har nått en punkt då publiken är så pass insatta och intresserade av spelet att även Omaha skulle kunna slå igenom. Se bara på alla railbirds som kretsar kring Full Tilt Pokers high stakes Omaha bord.

En ändring som kommer att införas denna säsong innebär en höjning av minimum inköpet, från tidigare $100 000 till nya nivån på $200 000. Ännu är det oklart om vi kommer få se någon upprepning på programmet med ett minimum inköp på $500 000. Vi, som många fans där ute, hoppas inte att detta kommer. Med en ökning upp till denna nivå skapar ett mer reserverat spel, även från spelare av den här kalibern. Med en ökning upp till $200 000 kan vi hoppas att de har hittat en nivå som lockar fram de bästa hos spelarna och att vi tittare bjuds på bästa tänkbara pokerunderhållning.

- Jag är väldigt spänd på den mix av spelare vi kommer att sammanföra under kommande säsong. Våra tittare kommer inte bli besvikna, sa Mori Eskandani, High Stakes Poker producent.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories