PartyPokers Premier League - Fem heat avklarade

PartyPokers Premier League - Fem heat avklarade 0001

Just nu pågår PartyPokers Premier Poker League för fullt i London och fyra event har nu spelats färdigt. På plats finns tolv högt aktade pokerspelare från världseliten som alla slåss om prispengar och äran. Alla har de betalat 75 000 dollar för att delta i denna turnering. Dessa inköp, tillsammans med de 350 000 dollar som arrangören PartyPoker skjutit till potten, utgör den totala prispotten på 1.25 miljoner dollar.

Heat 1

I det första heatet såg vi Roland de Wolf, Annette Oberstad, Andy Black, Peter Eastgate, Dave "Devilfish" Ulliott och JC Tran tampas mot varandra. Det skulle visa sig vara dansken som tog kommandot tidigt i heatet och var också den som satt kvar vid bordet när heads-up matchen påbörjades. Här ställdes han mot PKRs rutinerade turneringsspelare, JC Tran. Trots övertag i början av heads-up matchen var Tran för svår att mäkta med för Eastgates del, som fick nöja sig med en andraplats. För segern tilldelades JC Tran de första 10 poängen.

Resultat

10p – JC Tran

6p – Peter Eastgate

4p – Annette Oberstad

3p – Andy Black

2p – Roland de Wolf

0p – Dave "Devilfish" Ulliott

Heat 2

I heat 2 såg vi Tony G, Nenad Medic, Phil Hellmuth, Tom "durrr" Dwan, Juha Helppi och Vicky Coren och även här skulle de vara ynglingen vid pokerbordet som tog kommandot. Tom Dwan tog snabbt ledningen och höll den fram tills heads-up, där han ställdes mot Tony G. Precis som i den första heads-up match skulle den äldre och mer rutinerade av de två spelare som skulle ta hem segern.

Resultat

10p – Tony G

6p – Tom Dwan

4p – Vicky Coren

3p – Phil Hellmuth

2p – Juha Helppi

0p – Nenad Medic

Heat 3

I heat 3 skulle segraren från heat 2, Tony G, ställas mot De Wolfe, Hellmuth, Medic, Oberstad och Helppi. Skulle vi se Tony G göra ett tidigt ryck ifrån de övriga? Nej, riktigt så blev de inte då Tony G slogs ut på femteplats och fick bara med sig 2 poäng från detta heat. Här skulle de bli en helskandinavisk final med Oberstad mot Helppi där finnen drog det längsta strået och tog därmed 10 viktiga poäng.

Resultat

10p – Juha Helppi

6p – Annette Oberstad

4p - Roland de Wolfe

3p – Nenad Medic

2p - Tony G

0p – Phil Hellmuth

Heat 4

I det fjärde heatet skulle Eastgate och Tran mötas åter igen. De fick sällskap av Devilfish, Dwan, Black och Coren. Skulle Tran här lyckas med de Tony G inte klarade, att vinna båda sina spelade heat. Uppgiften var inte enkel, inte med det tuffa motståndet vid bordet. Han lyckas dock, detta efter att ha besegrat Vicky Coren heads-up. Efter detta heat satt Tran med maximala 20 poäng och ryckte därmed från de övriga fältet. Närmast bakom sig har han Juha Helppi och Tony G, båda på 12 poäng.

Resultat

10p - JC Tran

6p - Vicky Coren

4p - Andy Black

3p - Dave Ulliott

2p - Tom Dwan

0p - Peter Eastgate

Heat 5

I det första av dagens heat, kom Oberstad, Medic, Coren, Helppi och för tredje gången mot varandra, Eastgate och Tran. Skulle de bli tredje gången gillt eller fanns de någon vid bordet som kunde sätta stopp för JCs framfart. Åter igen, föll uppgiften på Eastgate då han ställdes heads-up mot just JC. Eastgate skulle också bli den som såg till att Tran inte lyckades ta en tredje raka seger utan att han här fick nöja sig med 6, istället för 10 poäng.

Resultat

10p – Peter EastgateJC Tran

6p – JC Tran

4p – Vicky Coren

3p – Nenad Medic

2p – Juha Helppi

0p – Annette Oberstad

Här under ser ni den totala ställningen efter 5 spelade heat. Senare idag kommer heat 6 att spelas och därför är listan haltandes. Spelare markerade med * är de som ska spela senare idag och har därmed chans att förbättra sin placering.

Ställning efter 5 spelade heat

26p - JC Tran

16p - Peter Eastgate

14p - Juha Helppi

14p - Vicky Coren

12p - Tony G*

10p - Annette Oberstad

8p - Tom Dwan*

7p - Andy Black*

6p - Roland de Wolf*

3p - Dave Ulliott*

3p - Phil Hellmuth*

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories