WSOP 2018

Eastgate vs Demidov, i morgon avgöras det vem som vinner årets WSOP

Eastgate vs Demidov, i morgon avgöras det vem som vinner årets WSOP 0001

I morgon kommer avgörandet, Peter Eastgate från Danmark eller Ivan Demidov från Ryssland kommer att ta hem segern vid 2008 års World Series of Poker Main Event. I och med utslagningen av ledaren inför dagens spel, Dennis Phillips, bröts spelet en sista gång och dessa två unga pokertalanger kommer återvända igen i morgon för att göra upp om de två sista platserna, om titel och om den riktigt stora prischecken på $ 9 152 416. Nu går i och för sig inte tvåan lottlös från finalen, då denne kan räkna med att inkassera $ 5 809 595. Skulle dansken vinna kommer han samtidigt att skriva WSOP-historia genom att bli den yngsta spelaren någonsin att ha vunnit Main Event, ett rekord som för tillfället innehas av Phil Hellmuth.

Under början av dagens finalbord fick vi se ett relativt avvaktande spel från de nio finalisterna. Alla hade räknat med att Kelly Kim, bordets short-stack, skulle bli den förste spelaren att lämna finalen. Så blev nu inte fallet då Craig Marquis slogs ut först. Craig som träffat triss på floppen fick se sin motståndare, Scott Montgomery, få runner-runner stege och därmed slå ut Craig på en niondeplats ($900 700). Redan i handen efter blev det däremot Kims tur, med endast 400 000 kvar gick han all-in från stora mörken. Han lyckades inte träffa och åttondeplatsen ($1 288 217) var ett faktum.

Näst ut var David "Chino" Rheem som till synes aldrig verkade få igång sitt spel idag. Han fick in pengarna med den bästa handen mot Eastgate, A-K mot A-Q men en dam på floppen gjorde att dansken tog hem potten och Rheem slutade sjua ($1 772 650). Sexa blev Darus Suharto efter att han sett sin A-3 hand dominerad av Montgomerys A-8. För sin sjätteplats inkasserade Darus $ 2 418 562.

Nästa utslagning skedde på ett ritktigt brutalt sätt. Scott Montgomery var all-in med A-3 mot Eastgates 6-6. Med en flopp som visade A-Q-4 nämnde Phillips att han kastat en sexa och att Eastgate därför endast hade en out. På turn kom ytterligare ett ess och Montgomery stärkte sin ledning ytterligare men genom ett mirakel lyckades Eastgate pricka den fjärde och sista sexan på rivern för att kåk mot Montgomerys triss. Scott fick nöja sig med en femteplats och $3 096 768.

Schackmästaren och tidigare backgammonspelaren Ylon Schwarts slogs ut på en fjärdeplats och även denna gång var det dansken som stod bakom utslagningen. Ylon, som satt med A-10 på handen, försökte bluffa bort dansken på rivern. Efter att ha fyllt kåk med femmor och kungar synade Peter och fjärdeplatsen var därmed reseverad åt Ylon. Detta resulterade i en prischeck på $3 774 974.

Peter Eastgate, som träffat bottentriss på floppen, kunde lätt syna ner Dennis Phillips all-in efter floppen. Phillips lyckades aldrig förbättra sin hand och fick nöja sig med en tredjeplats och $ 4 517 773. När Phillips lämnade bordet fick han stående ovationer av sina åskådare och fans. Efter 169 spelade händer återstod nu bara två spelare, Ivan Demidov med 79 500 000 och Peter Eastgate som har 57 725 000. Dessa två återkommer i morgon för återuppta finalen och avgöra vem som går ifrån bordet med armbandet, titeln och äran. Vi på PokerNews kommer att finnas på plats och levererar konstanta uppdateringar via vår live-rapportering (sker på engelska). Spelstarten i morgon är satt till klockan 10:00 lokal tid, 16:00 svensk tid.

Resulat WSOP Main Event finalbord

1 - $9 152 416 -

2 - $5 809 595 -

3 - $4 517 773 - Dennis Phillips

4 - $3 774 974 - Ylon Schwartz

5 - $3 096 768 - Scott Montgomery

6 - $2 418 562 - Darus Suharto

7 - $1 772 650 - David "Chino" Rheem

8 - $1 288 217 - Kelly Kim

9 - $900 670 – Craig Marquis

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories