Glev Witmer slog Gavin Smith heads-up i Niagara Falls WPT-turnering

Glev Witmer slog Gavin Smith heads-up i Niagara Falls WPT-turnering 0001

WPT-turneringen North American Poker Championship som nyligen spelats färdigt i Niagara Falls fick se hemmasonen och amatören Glen Witmer ta hem titeln efter att han besegrat landsmannen Gavin Smith heads-up. Segern var Witmers första stora vinst, en vinst som resulterade i en prischeck på dryga 1.1 miljoner dollar. Smith kunde, för sin andraplats, inkassera strax över en halv miljon dollar.

Till finalbordet i denna WPT-turnering tog sig förutom Full Tilt spelaren och pokerproffset Gavin Smith, även Kathy Liebert, Marc Karam som två år i rad placerat sig i prispengarna i just denna turnering, slutgilltiga segraren Glen Witmer samt Ryan Fisler och James Trenholm.

Finalbordet, med markerställning, såg ut som följer:

Seat 1 - Kathy Liebert - 1,620,000

Seat 2 - Gavin Smith - 2,815,000

Seat 3 - Marc Karam - 1,850,000

Seat 4 - Glen Witmer - 3,710,000

Seat 5 - James Trenholm - 1,365,000

Seat 6 - Ryan Fisler - 2,285,000

Först att åka ut blev finalbordets short-stack, James Trenholm, som i hand 38 var all-in med pocket sjuor, bara för att få en syn av Smith som satt med pocket kungar. Därefter var det Karams tur, då han var all-in med Q-Q och synades av Witmer som satt med A-K. Witmer spikade ett ess på floppen och femteplatsen för Karam var ett faktum. Detta blev tredje året i rad som han placerade sig i prispengarna i just denna turnering med en sjätteplats första året, en 25 plats i fjol och nu en femteplats i årets turnering, hans bästa resultat hitintills.

Ryan Fisler stod sen näst på tur efter att oturligt nog gått upp emot den heta Witmer. Rislers A-K lyckades inte stå pall mot Witmers A-J, som träffade först en knekt på floppen sen ytterligare en knekt på turn. Trissen tog hem potten och slog därmed också ut Fisler ur turneringen. Finalbordets enda kvinnliga spelare, Kathy Liebert, blev näste spelare att tacka för sig och åter igen var det Witmer som stod för utslagningen. Witmer hade i och för sig, när tre spelare återstod, drygt 75 % av alla marker i spel, då han satt med omkring 10 miljoner marker. Han gjorde lidandet kort för Liebert och Gavin fick vänta tills 49 handen heads-up, innan även han fick ge sig. Det skulle dock inte vara någon bad beat eller liknande som skulle bli hans fall utan en slantsingling. Med 5-5 på handen var han all-in och synades av Witmer som satt med A-K. Med ett ess på rivern var saken över och denna okända amatör hade tagit hem segern i detta prestigefyllda event.

Resultat WPT North American Poker Championship

1 – Glen Witmer - $1,090,589

2 – Gavin Smith - $532,545

3 – Kathy Liebert - $277,684

4 – Ryan Fisler - $228,234

5 – Marc Karam - $171,175

6 – James Trenholm - $133,137

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories