Michael Tureniec slutar tvåa i EPT London Main Event

Michael Tureniec slutar tvåa i EPT London Main Event 0001

Finalen av PokerStars.com EPT London har nu spelats färdigt. Med bland de åtta startande finalisterna och i ledning inför spelstarten fanns svensken Michael Tureniec. Närmast bakom honom fann vi amerikanen och kanske det största hotet mot en eventuell seger och prischecken på 1 miljon pund, Eric Liu. Det flesta känner säkert igen namnet från den kommande WSOP finalen som spelas den nionde november där Eric är en av finalisterna.

Först att lämna finalen blev fransmannen Antony Lellouche efter att han tagit ett par hårda smällar efter varandra. Han var till slut all-in med A-9 och gick upp emot tysken Strassmanns K-J. Med en kung på floppen och en blank turn och river var 8 platsen ett faktum för fransmannen.

En bit in i turneringen var svensken oerhört nära att freerolla sig till en monsterpott på 2 miljoner, när han var all-in med A-K i klöver mot Lius A-K of suit. Med två klöver på floppen behövde svensken bara träffa ytterligare ett klöver för att ro hem hela potten, istället för en splitt. Tyvärr kom aldrig kortet Michael behövde och spelarna delade på potten. Till saken hör att båda dessa spelare var vid tillfället då potten spelades på första och andraplats i marker och båda spelarna var all-in.

Drygt en timme efter att denna pott spelats var det Johannes Strassmanns tur att tacka för sig. Han var all-in med J-J bara för att se motståndaren Martin träffa en dam på floppen. Tysken fick nöja sig med en sjundeplats och £120 723 i prispengar. Ytterligare en timme senare tog luften slut för Alan Smurfit och åter igen var det Martin som var boven i dramat. Denna gång var det Martin som satt med J-J mot Smurifts A-4. Med en kneckt på floppen var potten över och sjätteplatsen samt £153 351 var därmed Alans. Han följdes av Philippe D´Auteuil som fick se sina pocket åttor besegrade av motståndarens pocket kungar. Hans femteplats gav honom £195 766.

Efter det här fick vi se finalbordets comeback. Efter att ha tappat en stor pott mot Eric Liu var Martin nere på endast 100 000 marker. Med så få marker åkte dom in gång på gång och gång på gång lyckades han vinna. Efter 10 minuter spel hade han förvandlat dessa 100 000 till 1.45 miljoner och där var det inte slut. Eric Liu gick all-in och Marin blixtsynade med A-9, en hand som stod över Erics och Martin satt nu helt plötsligt med 2.6 miljoner och ledningen! Eric Liu slutade på en fjärdeplats vilket gav honom £234 920.

Michael Martin gick nu fram som tåget, precis som under dag 2 och var omöjlig att stoppa. Efter Liu slog han även ut Horecki på tredjeplats (£303 439) samt besegrade svensken efter en och en halv timmes heads-up match. Tureniec fick nöja sig med andraplatsen och en prischeck på £525 314. Som segrare gick Martin ifrån bordet med £1 miljon på fickan, allt detta efter att ha vunnit en $800 satellit på PokerStars.

Resultat EPT London

1 - £1 000 000 — Michael Martin

2 - £525 314 — Michael Tureniec

3 - £303 439 — Marcin Horecki

4 - £234 920 — Eric Liu

5 - £195 766 — Philippe D'Auteuil

6 - £153 351 — Alan Smurfit

7 - £120 723 — Johannes Strassmann

8 - £81 569 — Antony Lellouche

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories