Johan Storåkers tar en andraplats i Aruba Classic

Johan Storåkers tar en andraplats i Aruba Classic 0001

Lite i skymundan av nyligen avslutade WSOPE Main Event och EPT London pågick en turnering på Aruba, Aruba Poker Classic. Hela eventet drog igång den 27 september och avslutades igår, den 4 oktober med finalen i Main Event. Till finalbordet hade ingen mindre än Johan Storåkers tagit sig, med siktet inställt på den miljon dollar som väntade förstapristagaren.

551 spelare var registrerade till denna turnering varav 17 internetkvalificerade aldrig dök upp till start. De kvarvarande 534 spelarna gjorde nu upp om de 54 betalande platserna. Arrangörerna hade stora förhoppningar om att nå upp i 750 men fick som sagt nöja sig med 551 registrerade.

Att Storåkers tar sig till finalbordet i detta event är dock inget nytt. Redan år 2005 var han framme och nosade på förstaplatsen men fick då nöja sig med en tredjeplats och tillhörande prischeck på $300 000. Denna gång såg det ännu ljusare ut, med Johan i ledning stora delar av finalen. Dessvärre gick det inte den här gången heller, även om han denna gång tog sig en plats djupare, till en andraplats. Efter att ha haft kommandot i turneringen förlorade han heads-up matchen mot amerikanen Matt Brady, som därmed tog hem förstapriset på 1 miljon dollar. Storåkers andraplats gav han en prischeck på $468000.

Som en notis måste vi även påpeka något som hände under finalspelet. För första gången i turneringens historia tvingades man tillfälligt avbryta spelet vid finalbordet, av en orsak som de flesta av oss säkert aldrig kunnat gissa oss till, oavsett hur många gånger vi försökt. Regn var boven i dramat. Då finalen spelas utomhus är de väldigt beroende av rätta väderförhållanden där regn är det sista man vill se.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories