EPT London High Roller - Alex Roumeliotis tvåa med 14 kvar

EPT London High Roller - Alex Roumeliotis tvåa med 14 kvar 0001

Historiens första high-roller event inom EPT-sammanhang startade under gårdagen med den första av två speldagar. Som förväntat fick vi se mängder av kända pokerprofiler dyka upp till start, med spelare som Gus Hansen, Juha Helppi, Patrik Antonius, Sören Kongsgaard samt Daniel Negreanu, bland de 85 startande. Även fem svenskar beslöt sig för att ställa upp i detta evenemang. Till start kom Jonas "Nebuchad" Danielsson, Joel Nordkvist, Per Ummer, Alexander Roumeliotis och Team PokerStars spelaren William Thorson.

£20 000 kostade det att delta i detta evenemang och det var även den startstack spelarna började med. Strukturen för denna turnering var lugn med start från 50/100 nivån där varje nivå sträckte sig 60 minuter. Denna humana struktur tillsammans med startstacken resulterade i att vi fick se lite mer action än vad vi normalt är vana av vid ett EPT-event.

3 timmar in i turneringen och endast sex spelare hade slagits ut. Det var inte brist på action som låg bakom detta, tvärt om. Redan efter 20 minuters spel lämnade den första spelaren turneringen efter att Peter Eastgate floppat en kåk mot motståndarens runner-runner färg. Det blev onekligen väldigt dyra 20 minuters spel för Pier Ruscalla, första spelaren att lämna High-roller evenemanget.

Rätt tidigt stod det klart vilket av alla bord som kunde tituleras som "dödens bord". Vid bord sex fann vi Vicky Coren, Scott Fischman, Sorel Mizzi, Gus Hansen, Johan Van Til, Daniel Negreanu, Wiliam Thorson, Bertrand Grospellier och Sandor Demjan. Kanske inte den bästa lottningen man kunnat hoppas på för Thorsons del.

Intressant att se, tidigt i turneringen, var två från det kommande WSOP finalbordet, Dennis Phillips och Ivan Demidov, båda var med och slogs uppe i toppen, med Phillips i ledning efter fyra timmars spel.

Philips lyckades även ta sig vidare till dag 2 i detta event som en av endast 14 spelare vidare till dag 2. Leder gör David Benyamine före svensken Alexander Roumeliotis. Det är ett stjärnspäckat fält som återvänder idag för att göra upp om de nio betalande platserna och förstapriset på £516 000. Förutom de två vi redan nämnt är även Jason Mercier, fjolårets EPT San Remo vinnaren, Scotty Nguyen, vinnare av årets WSOP H.O.R.S.E $50k, John Juanda som nyligen tog hem segern i WSOPE Main Event samt Isabelle Mercier, Isaac Haxton, Andrew Feldman och Jani Sointula vidare till dag 2.

Spelare vidare till dag 2 EPT London High Roller

David Benyamine - 295,900

Alexander Roumeliotis - 229,400

Jason Mercier - 161,200

Scotty Nguyen - 159,100

Masaaki Kagawa - 159,000

John Juanda - 138,900

Michael Watson - 118,000

Peter Jetten - 105,100

Isabelle Mercier - 99,200

Isaac Haxton - 83,200

Dennis Phillips - 73,200

Ghassan Bitar - 58,700

Andrew Feldman - 33,000

Jani Sointula - 6,500

Spelet kommer att återupptas igen idag klockan 14:00 svensktid och de ska bli intressant att följa utvecklingen i turneringen. Som ende svensk kvar i turneringen få vi hålla ett extra öga på Alexander i hans jakt på prispengarna och förstapriset. En seger i detta event skulle kunna jämföras med en seger i ett större Main Event, speciellt med tanke på det tuffa motståndet. Även om startfältet inte nådde högre än till 85 spelare tillhörde majoriteten av dessa världseliten inom poker och en seger är skulle verkligen ge Alexander stjärnstatus samt göra hans namn känt bland världens bästa spelare, ett namn att frukta i framtida turneringar. Nu får vi bara hoppas att det går hela vägen för hans del och att de inte slutar som de gjorde för nyligen både Tureniec och Storåkers, med en andraplats i EPT London Main Event samt vid Aruba Classics.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories