PokerStars presenterar en andra säsong av LAPT

PokerStars presenterar en andra säsong av LAPT 0001

Efter en oerhört framgångsrik första säsong av denna nya tour har PokerStars, arrangören bakom denna tour, beslutat sig att förnya touren och återkomma med en andra säsong som planeras dra igång i början av november. Först ut på schemat står San Jose i Costa Rica vilket är ett av totalt sex stopp under denna säsong. Övriga stopp blir i Mexiko, Chile, Brasilien, Uruguay och Argentina.

Öppningsturneringen i San Jose kommer att spelas från den 3-5 november på Ramada Plaza's Herradura Conference Centre i San Jose, Costa Rica. LAPT San Joses Main Event kommer vara en turnering med ett inköp på $3,500+200, ett inköp som kommer stå som grund för övriga Main Event under denna LAPT-säsong, bortsett från säsongsavslutningen som kommer att spelas under april månad. Denna turnering, vars spelplats ännu inte bestäms, kommer att ha ett Main Event med ett inköp på $5000+$200. En officiell lista med spelplatser och datum har ännu inte presenterats.

Valdemar Kwaysser, vinnare av en online-satellit hos PokerStars, blev den som tog hem segern i San Jose under den inledande säsongen och fick med sig $274,103 i prispengar. Förutom en mängd satellitvinnare förväntas även en mängd Team PokerStars spelare att närvara vid denna turnering, däribland hemmafavoriten Humberto Brenes.

LAPT Presidenten Glenn Cademartori uppmärksammade pokerns tillväxt i både Latin- och Sydamerika och med de i åtanke valde arrangörerna inför denna säsong att utöka spelschemat med ytterligare stopp.

- PokerStars inledande LAPT-säsong var inget annat än en enorm succé och den kommande säsongen kommer att se pokern expandera ytterligare här i Latin- och Sydamerika. Vi är helt överväldigade över framgångarna från den första säsongen och ser verkligen fram emot att återkomma med en ny säsong, en säsong som vi egentligen ville inleda direkt efter avslutningen av den första och köra den samtidigt som turismens högsäsong inleddes här i Latinamerika. Vi valde dock att inleda säsongen nu i november. Fortfarande kan spelare från hela världen resa till dessa exotiska platser och njuta av pokerspel, vacker miljö och underbart väder och därmed få bästa tänkbara pokerupplevelse, sa Cademartori.

Just nu pågår onlinesatelliter till alla kommande LAPT event hos PokerStars. För ytterligare information om detta och de övriga evenemang på säsongens schema, besök då LAPTs officiella hemsida, www.lapt.com.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories