Poker notisen – Mizzi i hetluften igen, William Hill byter nätverk

Poker notisen – Mizzi i hetluften igen, William Hill byter nätverk 0001

I poker notisen presenterar vi kortfattade nyheter om händelser som väckt uppmärksamhet inom pokerkretsar. Det kan röra sig om rykten, notiser eller sammanfattade nyheter. I denna upplaga kan ni läsa om Sorel Mizzi som återigen är i hetluften, om William Hill som byter nätverk och om Cryptologics samarbete med PartyGaming.

Sorel Mizzi avstängd i 3 månader

Först börjar vi med Sorel Mizzi, som återigen är i hetluften och även denna gång gäller det "fusk" eller samarbete spelare mellan. Den här gången rör det sig om nyligen avslutade WCOOP, där Sorel hade anmält sig till en turnering och glömt att avregistrera sig då han, under början av turneringen, skulle befinna sig 10 000 meter upp i luften, ombord på ett flygplan mellan Barcelona och London. Han valde därför att ringa en vän och be denne person att spela åt honom under början av turneringen och att så fort han tagit sig till hotellet, skulle han överta spelet igen. Detta uppdagades och har nu lett till en 3 månaders avstängning från PokerStars. Han har själv erkänt att detta hänt men menar på att han inte tyckte de som inträffat är så allvarligt och att de definitivt inte borde ha gett 3 månaders avstängning.

William Hill byter nätverk

William Hill, en av de största vadslagningsbyråerna i England och numera även pokeroperatör, flyttar från Cryptologic över till iPokers nätverk och inleder samarbete med Playtech, företaget som driver iPokers nätverk. Enligt avtalet som skrivits kommer William Hill att starta deras verksamhet på iPokers nätverk från och med den första januari 2009 och glädjande nog kommer spelarna hos William Hill ha möjligheten att spela på bägge nätverken under nästan 1 års tid. Nätverket iPoker, som nyligen såg MansionPoker ansluta sig, kommer nu, tillsammans med William Hill som ett skin, verkligen utmana Full Tilt Poker om andraplatsen hos Poker Scout.

Cryptologic sluter avtal med Party Poker

Cryptologic är ett nätverk som under en tid tappat mängder av trafik, ranking och operatörer, varav William Hill är den senaste i raden operatörer som lämnat. Nätverket hoppas nu på att vända trenden efter att ha slutit ett femårigt avtal med PartyGaming Plc. I uttalandet sa de:

Vi är oerhört glada över att kunna välkomna PartyGaming som vår senaste partner. Denna nya partner blir en av våra största kunder och avtalet vi slutit är helt i linje med den nya strategi vi arbetar efter. Detta bevisar att när man kombinera inovativt arbete med ett enastående utförande, leder de till expandering. PartyGaming har valt sex olika CryptoLogic spel, som tillsammans representerar fyra olika samarbeten med världskända varumärken. Detta är utan tvivel en bekräftelse på Cryptologics framgångsrika varumärkes strategi och vår framgång i att leverera en enastående upplevelse för våra kunder.

Huruvida detta avtal med PartyGaming kommer att vända trenden för Cryptologic återstår att se. Tillsammans kanske de kan ge den kraft, den mängd spelare och det innovativa tänkande som behövs för att få stopp på den fallande trenden för nätverket.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories