Jason Mercier vinner EPT High roller och förhindrar Juandas dubbel

Jason Mercier vinner EPT High roller och förhindrar Juandas dubbel 0001

PokerStars.com EPT Londons High Roller event har nu spelats färdigt och vi var oerhört nära att få se en dubbel från segraren av WSOPE Main Event, John Juanda. Efter att ha vunnit WSOPE tog sig Juanda till heads-up i detta EPT high roller event. Jason Mercier blev där för svår för Juanda och satte därmed också stopp för Juandas dubbel.

Turneringen såg 85 spelare komma till start och inför gårdagens andra och sista speldag återvände 14 spelare på jakt efter förstapriset. Med bland dessa fanns svensken Alexander Roumeliotis på en andraplats i marker. Men med elva kvar åkte svenskens marker in i potten från stora mörken, efter alla lagt sig fram till lilla mörken, John Juanda, som där höjde. Svensken svarade då med att ställa all-in och Juanda kunde då bara kommentera "So sick". Efter en lång stunds betänketid föll ytterligare en kommentar: "I can not possibly fold this and respect myself in the morning so i call" och Juanda synade. Alexander visade upp 8-8 och John satt med A-Q. Juanda spikade en dam på floppen som stod hela vägen och svensken missade därmed både finalbordet och prispengarna.

Till svenskens tröst gick Juanda hela vägen fram till heads-up där han ställdes mot fjolårets EPT San Remo vinnaren, Jason Mercier. När heads-up matchen påbörjades satt Juanda med 1.2 miljoner marker mot Merciers 540 000. Redan i första handen fick vi se fyrverkeri med Mercier som synade Juandas all-in och på rivern träffade sitt kort för att vinna handen. Efter denna hand var ställningen nu omvänd med Mercier i ledning och Juanda jagandes. Kort där efter föll avgörandet efter att Mercier synat Juandas all-in med K-Q och floppat nöthanden med en bräda som visade J-10-9. Juanda som satt med A-J behövde få runner-runner för att kunna hålla sig kvar. Nu hände detta aldrig och Merciers seger var därmed säkrad. Segern innebar en prischeck på £516 000 för Mercier och £327 000 för Juanda, som tillsammans med vinsten från WSOPE nu lämnar London drygt £1.2 miljoner rikare, motsvarande ungefär 15 miljoner kronor!

Resultat EPT High Roller London 2008

1 - £516,000 — Jason Mercier

2 - £327,000 — John Juanda

3 - £241,000 — Michael Watson

4 - £189,000 — Peter Jetten

5 - £137,000 — Scotty Nguyen

6 - £103,000 — Isaac Haxton

7 - £86,000 — Masaaki Kagawa

8 - £69,000 — David Benyamine

9 - £51,000 — Isabelle Mercier

Bägge dessa evenemang, WSOPE och EPT London har bjudit på underhållande poker och goda svenska framgångar. Hoppas detta är ett tecken på vad som komma skall under resten av EPT-säsongen. Näst på tur står nu Ungerns EPT, EPT Budapest med start den 28 oktober. Detta event är det första av två event under årets säsong som inte kommer att filmas av arrangörerna. Ni kan däremot följa händelserna live här på PokerNews, som självfallet kommer att befinna sig på plats.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories