Kahnawake Gaming Commission inför sanktioner mot UltimateBet

Kahnawake Gaming Commission inför sanktioner mot UltimateBet 0001

I ett pressmeddelande som presenterades nu i måndags presenterade Kahnawake Gaming Commission sanktioner som kommer att implementeras gentemot UltimateBet. Speciellt utpekad blev Russ Hamilton, tidigare associerad med UBs affiliate program. KGC citerade i meddelandet att "klara och tydliga bevis påträffats" där det utom rimliga tvivel stått klart att fusk förekommit. Samtidigt nämnde de också att de vidtagit åtgärder där de bland annat kontaktat rättsliga instanser så att vederbörande kommer att få stå till svars för sitt agerande.

Utöver detta presenterade även KGC en bot på $1.5 miljoner som UB måsta komma att betala samt att företaget måste återbetala allt de kapital som stulits från deras kunder, senast den 3 november i år. Totalt innehåller KGCs sanktioner sex delar, vars helhet kan läsas här nedan.

I samband med utredningen som genomförts identifierades ett dussintals spelarnamn som kopplats samman till denna fuskskandal som pågått sedan maj 2004 fram tills tidigt 2008. Nu ska det tilläggas att dessa uppgifter fortfarande är preliminära uppgifter från KGC och att ytterligare samt slutgilltiga uppgifter är att vänta inom snar framtid. Enligt källor hos KGC så är denna revisionsberättelse framtagen av Frank Catania och hans grupp och den rapport som togs fram var av sådan karaktär att kommissionen beslöt sig att agera innan den presenteras i sin helhet, allt för att skydda pokerns online community.

Här nedan kan ni läsa det fullständiga uttalandet från Kahnawake Gaming Commission:

(MOHAWK TERRITORY OF KAHNAWAKE – 29 september 2008) Kahnawake Gaming Commission ("KGC") Styrelseordföranden Dean Montour presenterade idag ett utkast av den revision som genomförts av UltimateBet samt de sanktioner som kommer att implementeras.
Enligt styrelseordföranden Montour så har kommissionen granskat informationen som presenterats av Frank Catania och hans företag Catania Gaming Consultants under de senaste månaderna. I ett uttalande sa ordföranden" Kommissionen har påträffat ett flertal faktauppgifter som påvisar det fusk som pågått hos UltimateBet samt information om vilka personer som varit involverade i dessa händelser men som också brutit mot andra, allvarliga regler i Kahnawake Interactive Gamings regelverk."
Tvetydliga bevis påträffades av kommissionen som visar att fusket pågått från ungefär maj månad år 2004 fram tills januari 2008 och att Russel Hamilton, en individ associerad med UltimateBets affiliate program, varit huvudmannen bakom detta fusk och den som tjänat finansiellt på detta fusk. KGC har nu kontaktat vederbörande rättsinstanser inför framtida rättsprocesser.

Som ett resultat av dessa påträffade uppgifter tillkallade kommissionen till ett extramöte där det beslöts att implementera följande sanktioner gentemot UltimateBet:

1. Ultimate Bet skall senast den 3 november 2008, under uppsikt av KGC, dess personal eller representanter, påbörja återbetalningen av kapital till de drabbade spelarna. Enligt uppskattningar som gjorts är UltimateBet skyldiga de utsatta spelarna omkring 6.1 miljoner dollar.
2. Ultimate Bet skall senast den 3 november 2008 säga upp, avskeda eller göra sig av med all personal som KGC ansett vara "olämpliga" för företaget. Detta inkluderar alla nivåer av ägandeskap, ledning samt driftverksamhet. UB skall dessutom under perioden fram till den 3 november förse KGC med dagliga rapporter om företagets drift. Dessa rapporter skall innehålla såväl finansiella som speluppgifter till Frank Catania. Dessa rapporter förväntas ge full insikt I företaget och på så sätt förhindra framtida felaktigheter och brott samtidigt som spelarna erbjuds ett ärligt och schysst spel samt att spelarnas kapital är skyddat.
3. Ultimate Bets kontrollsystem, per definition i sektion 9 av Kahnawake Interactive Gaming Regulations, har modifierats för att förhindra framtida incidenter av fusk eller lagbrott.
4. Ultimate Bet kommer inte att ta bort eller modifiera några loggfiler, inte begränsat till webb- och spelfiler, på begäran av Kahnawa:ke Interactive Gaming Regulations och skall ha dessa loggar tillgängliga utan förvarning vid framtida inspektioner av KGCs personal eller dess representanter.
5. Ultimate Bet skall med omedelbar verkan betala böter om 1.5 miljoner dollar till KGC som straff för att de misslyckats med att implementera och genomdriva åtgärder för att förhindra fusk och bedrägeri.
6. Ultimate Bets misslyckande att helt och håller följa dessa sanktioner kommer att resultera i ett omedelbart indragande av licensen utfärdad av KGC.

Murray Marshall
Senior Advisor
Kahnawa:ke Gaming Commission

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories