John Juanda vinner WSOPE final - Sonnert på fjärde plats

John Juanda vinner WSOPE final - Sonnert på fjärde plats 0001

Då var årets upplaga av World Series of Poker Europas Main Event finalbord avklarat och vår ende svenske deltagare, som inledde finalen med näst minsta stack, slutade på en mycket hedrande fjärdeplats, utslagen precis efter Team PokerStars spelaren Daniel Negreanu och precis före november 9 spelaren Ivan Demidov. Kvar återstod då John Juanda och Stanislav Alekhin som skulle inleda en lång och utdragen heads-up match.

Finalen inleddes igår klockan 14:00 svensk tid, med nio hungriga spelare, alla på jakt efter förstapriset och det åtråvärda armbandet och dess titel som medföljer. Sonnert var den första spelaren att vinna en avgörande och större pott då han var all-in med Q-Q och gick upp emot A-K. Med en dam på floppen var potten säkrad och Bengan dubblade därmed upp sig redan i hand sex. Handen efter såg finalens första utslagning när finalbordets short-stack var all-in. Efter att ha träffat tvåpar på floppen åkte markerna in, bara för att se motståndaren få runner-runner färg och därmed så ut Chris Elliot ur turneringen.

En efter en föll sedan spelarna tills fyra spelare återstod, John Juanda, Ivan Demidov, Bengt Sonnert och Stanislav Alekhin. Efter att ha tappat en rad potter satt Sonnert som short-stack och fick in sina sista marker med A-5 mot Alekhin som synade med A-8. Med en 8 på floppen var saken klar och Sonnert var utslagen på en 4 plats, £271 500. Utan tvekan en hyfsad ersättning för fyra dagars pokerspelande.

Ivan Demidov stod sen näst på tur när han i hand 242 av finalbordet var all-in med Q-10 efter att ha floppat färgdrag. Juanda som satt med A-A synade självfallet och hans pocket stod. Ivan var därmed utslagen på en tredje plats vilket gav honom en prischeck på £334 850. Nu väntar en månads vila innan det är dags för nästa enorma finalbord, World Series of Poker Main Event den 9 november.

Heads-up matchen mellan Alekhin och Juanda påbörjades med hand 243 och det skulle dröja 241 händer och drygt 7 timmars heads-up spel innan avgörandet till slut föll. Eller avgörandet kom egentligen 5 händer innan, i hand 479, när Juanda dubblade upp sig med K-6 mot Alekhins 4-3. I och med den dubblingen satt Juanda med 10 gånger så mycket marker som sin motståndare och det var nu bara en tidsfråga innan det skulle avgöras. Mycket riktigt, 5 händer senare stod det klart, Team Full Tilt spelare John Juanda vinner årets WSOPE Main Event och inkasserar därmed förstapriset på £868 600 samt sitt fjärde WSOP armband. Andraplatsen gav Alekhin £533 950.

Efter segern kommenterade Juanda:

- Detta är det längsta finalbord jag någonsin spelat. När heads-up spelet påbörjades var jag ganska självsäker och trodde verkligen att jag skulle vinna. Det var så länge sen jag vann mitt senaste WSOP-armband så jag kan inte missminnas hur det kändes. En aning pinsamt om jag ska vara ärlig, avslutar han med.

Resultat WSOPE Main Event 2008

1 - £868 800 - John Juanda

2 - £533 950 - Stanislav Alekhin

3 - £334 850 - Ivan Demidov

4 - £271 500 - Bengt Sonnert

5 - £217 200 - Daniel Negreanu

6 - £171 950 - Scott Fischman

7 - £135 750 - Robin Keston

8 - £108 600 - Toni Hiltunen

9 - £81 450 - Chris Elliott

I detta event skapades även WSOP historia. Aldrig tidigare har det vid ett finalbord spelats fler händer än 355, vilket skedde vid $50k H.O.R.S.E under 2006, en turnering som vanns av den numera bortgångne Chip Reese. I och med denna final är det nya rekordet nu 484 händer. Sammanlagt tog hela finalen nästan ett dygn att spela, 22 timmar för att vara exakt! Både Juanda som segrade och Sonnert, för sin fjärde plats, förtjänar en eloge för enastående spel över dessa fyra dagar. Ett stort grattis från oss på PokerNews!

Bengt Sonnert pratar med PokerNews efter sin fjärdeplats

John Juanda om sin seger i WSOPE Main Event 2008

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories