WSOP 2018

EPT London – Friberg med i toppen efter dag 1a

EPT London – Friberg med i toppen efter dag 1a 0001

I skuggan av pågående World Series of Poker Main Event påbörjades igår PokerStars.com European Poker Tour London med den första av två förstadagar. Ursprungligen hade arrangörerna begränsat startfältet till max 500 spelare, fördelat över två dagar men med den anstormning som var, med närmare 300 spelare registrerade till dag 1a, valde arrangörerna att göra plats för ytterligare spelare. Intresset för turneringen visade sig vara betydligt större än arrangörerna först trott.

Med i dagens startfält fann vi spelare som Gus Hansen, Annette Oberstad, Patrik Antonious, John Phan vid sidan av de svenska spelarna Erik Friberg, Jonas Danielsson, Dan Glimne och William Thorson, för att nämna några.

Av de drygt 300 startande tog sig 77 vidare till dag 2 med libanesen Mohammed Jaber i topp med 101 500 marker, följt av italienaren Max Pescatori. Med uppe i toppen såg vi även Sorel Mizzi, Gus Hansen och Erik Friberg. Dessvärre lyckades vi bara se två svenskar vidare från denna första speldagen, med Friberg som den ena och Oscar Schweinbarth som den andra. Friberg slutade dagen på 58 400 marker och en 11 plats medan Oscar tog sig vidare från en 49 plats med 23 500 marker framför sig.

Topp 10 efter dag 1a EPT London 2008 (samt svenskar)

Plats Namn Land Marker
1 Mohammed Jaber Libanon 101 500
2 Max Pescatori Italien 99 300
3 Liya Gerasimova Ryssland 97 400
4 Sorel Mizzi Kanada 94 300
5 Carter Gill USA 81 600
6 Walid Rizkallah Frankrike 73 500
7 Gus Hansen Danmark 72 800
8 Michael Martin USA 72 200
9 Jeffrey Hakim USA 62 699
10 Ian Frazer England 60 700
11 Erik Friberg Sverige 58 400
49 Oscar Schweinbarth Sverige 23 500

I morgon väntar dag 1b och arrangörerna förväntar sig se ett likvärdigt startfält med omkring 300 startande, ett rekord för denna turnering. Även om Main Event är det som lockar till sig störst spelarskara kommer det i år vara kanske ännu större fokus, i alla fall från medias håll, mot den nya "High roller" turneringen med 1 miljon pund i garanterad prispott. Denna nya turnering kommer att dra igång nu på söndag, den 5 oktober och avslutas dagen efter, måndagen den 6 oktober. Många, om inte de flesta av världseliten i poker, förväntas delta i detta massiva event. Vill man som spelare spela, då måste man lägga ut de £20 300 inköpet ligger på. Detta kan jämföras med Main Event vars inköp är drygt en fjärdedel, £5400. Söndagen blir med andra ord en högintressant spelardag, med inledande dagen i High Roller och med finalbordet i Main Event.

Vill du följa händelserna live från PokerStars.com EPT London, använd er då av vår live-rapportering. Klicka på denna länk och ni kommer att tas till vår engelska live-rapportering. Här kan ni även finna rapporter från WSOPE finalbord.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories