WSOPE Main Event dag 1a – Svenskt med i toppen

WSOPE Main Event dag 1a – Svenskt med i toppen 0001

Nu var den inledande av två förstadagar avklarade vid årets World Series of Poker Europa Main Event och vi fick under denna första speldag se 159 hungriga spelare komma till start. Det var inte heller någon brist på stjärnor med i fältet. Till start kom bland annat Phil Ivey, David Benyamine, Phil Hellmuth, Mike Matusow, Alex Kravchenko, Eli Elezra, Patrik Antonius, Erik Seidel, Josh Arieh och tre av november nio finalisterna, Craig Marquis, Ivan Demidov samt Peter Eastgate.

En av de störra utslagningarna kom redan innan alla spelare hunnit sätta sig ner. David Benyamines vistelse i årets Main Event blev en kort sådan då han var all-in med K-K, bara för att synas ner av Andy Bloch som satt med A-A. En blank bräda gjorde att David fick tacka för sig och hastigt lämna turneringsgolvet. Platsen han lämnade övertogs av ingen annan än hans fästmö, Erica Schoenberg.

Howard Lederer kom och höll Benyamine sällskap kort där efter, vilket även Jason Potter, Layne Flack, Tuan Le, Peter Eastgate, Phil Ivey, Max Pescatori samt Ram Vaswani gjorde.

Även norrmannen Thor Hansen lyckades inte ta sig vidare till dag två efter att hans J-J gått upp emot både Q-Q och K-K. Libert som satt med Q-Q hade tur med brädan då hon lyckades få runner-runner stege och slog därmed ut Hansen samt lamslog Liva Gerasimova som satt med kungarna. Bättre gick det för Hellmuth, som dock även han fick se sina kungar besegrade, denna gång av en floppad triss. Trots smällen lyckades Hellmuth återhämta sig och slutade dagen 27 025 marker

Självfallet hade vi även en hel del svenskar närvarande under gårdagens spelstart. Med fanns bland annat Erik Friberg, Erik Sagström, Andreas Berggren, Jonas Danielsson, Måns Erixon, Mikael Thuritz och Göran Gratte. Bäst av alla svenskar under gårdagen gick Erik "Erik123" Sagström som slutade en andraplats i marker med strax under 100 000. Även Göran Gratte lyckade spela till sig en topp 10 placering och slutade dagen med 67 725. Därefter får vi hoppa ner till slutet av listan, på 84 och 85 plats, av de totalt 86 vidare, för att finna de två övriga svenskarna som är klara för dag 2. Andreas Berggren stannade på 6400 och Björn Gustafsson på 5400.

I ledning efter dag 1a har vi Justin Smith från USA som efter bra kort och bra spel lyckades spela ihop över 150 000 marker, mer än 50 % mer marker än närmsta hotet, Erik Sagström. Med i toppen hittar vi även Andy Bloch och Mike "The mouth" Matusow.

Resultat WSOPE Dag 1a

1 - Justin Smith - 158,925

[I]2 - Eric Sagstrom - 98,750[/I]

3 - Andy Bloch - 97,100

4 - Scott Montgomery - 81,650

5 - Ivan Demidov - 73,625

6 - Brandon Adams - 72,475

7 - Mike Matusow - 71,550

8 - Scott Fischman - 70,650

9 - Dustin Dirksen - 70,100

[I]10 - Goran Gratte - 67,725
84 - Andreas Berggren – 6,400
85 – Björn Gustafsson – 5,400
[/I]

Det är snart dags för dag 1b att dra igång och till dagens start förväntas de kommer ännu fler än under gårdagen. Med bland de startande idag finner vi bland annat Daniel Negreanu, den regerande mästarinnan Annette "Annette_15" Oberstad och svenskarna William Thorson och Micke Norinder.

Ni kan följa händelserna live via vår live-rapportering på vår globala sida. Klicka på denna länk för att komma direkt till rapporteringen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories