WSOPE Event #2 H.O.R.S.E. - Farnood tar hem segern

WSOPE Event #2 H.O.R.S.E. - Farnood tar hem segern 0001

Efter tre hårda dagar och ett ovanligt långt finalbord avgjorde till slut World Series of Poker H.O.R.S.E. och segrade gjorde afghanen Sherkhan Farnood efter att ha besegrat Ivo Doney heads-up. Segern gav Farnood £76 999 och ett guldarmband.

Hela turneringen var en tuff uppgift för spelarna med 14-timmars pass både första och andra speldagen. Den tredje speldagen inleddes med 11 spelare kvar och ledde gjorde Howard Lederer och han skulle även bli den första spelare att slå ut någon från den tredje och sista speldagen. Raul Paez, som startat dagen som short-stacked var all-in redan i första handen. Han fick nöja sig med en elfteplats och

£6188. Tia blev Yuval Bronstein efter att han varit all-in mot Phil Ivey och förlorat. Svensken Erik Albinsson blev dessvärre den spelaren som bubblade finalbordet efter att Jeff Lisandro slagit ut honom. Precis som Bronstein fick han nöja sig med £6875.

När finalbordet startade satt Howard Lederer fortfarande i en betryggande ledning, med Ivo Doney som short-stacked tätt bakom Sherkhan Farnood. Phil Ivey, som också tagit sig till finalbordet, var på jakt efter det efterlängade WSOP armbandet, ett armband som skulle ge honom miljontals dollar från vadslagningar han gjort innan årets World Series of Poker.

Det skulle dock visa sig att bli en för svår uppgift för Phil som fick nöja sig med en sjätte plats, bakom Spencer Lawrence som slutade åtta och Lisandro som slutade sjua. Howard som länge och väl sett ut att gå mot en seger i detta event fick tråkigt nog bara en tredje plats efter att han förlorat en stor pott i 7-korts stötpoker. Denna tredjeplats gav Lederer en prischeck på £30 250. Vi kanske ska tillägga att mellan det tog över tre timmar från att den fjärde spelaren, Duvall, slagits ut innan det var dags för Lederer att lämna.

När det var dags för heads-up så var det finalbordets två inledande short-stacks som fanns kvar. Det längsta strået drog Farnood som med segern fick det eftertraktade WSOP-armbandet och en prischeck på £76 999. Andraplatsen gav Ivo Doney £48 125

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories